Sega dokončila nákup Rovio. Značku Angry Birds najdete nyní ve stejné rodině jako Sonica
i Zdroj: Rovio Entertainment, Sega Sammy
Novinka Sega dokončila nákup Rovio. Značku Angry Birds najdete nyní ve stejné rodině jako Sonica

Sega dokončila nákup Rovio. Značku Angry Birds najdete nyní ve stejné rodině jako Sonica

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

19. 8. 2023 08:35

V dubnu tohoto roku jsme podobně jako mnozí další přinesli zprávu, že společnost Sega Sammy (zkráceně „Sega“) přistoupila k oznámení záměru zakoupení společnosti Rovio. Tato společnost, která z herního hlediska zastřešuje mnoho značek, včetně Angry Birds a jejích odnoží, měla být tehdy odkoupena za přibližně 17 miliard korun, což se nyní stalo oficiální. Společnost Sega tedy oznámila, že Rovio vítá do rodiny.

Reklama

  • Akvizice společnosti Rovio byla již dokončena. Sega je nový majitel
  • Nákup proběhl za přibližně 709 milionů eur, tedy asi 17 miliard korun

Nový majitel oznámil dokončení akvizice na sociálních sítích. „Jsme nadšeni, že se Rovio stává členem skupiny Sega. Připravte se na vzrušující dobrodružství, která nás čekají!“ uvedla Sega.

Při oznámení v dubnu byla akvizice považována za "přátelské převzetí", jež bylo pozitivně nahlíženo z obou stran. Sega tehdy komunikovala, že představenstvo Rovio souhlasilo s nabídkou, jež jí byla předložena, a vyjádřilo podporu, která umožnila tuto akvizici.

Společnost Sega rovněž uvedla, že očekává uzavření transakce do konce září, což jak vidno, došlo i naplnění. Podle tehdejšího prohlášení bylo zjevné, že tím hlavním motivem, proč oznámilo nákup Rovio, bylo to, aby Sega posílila vlastní portfolio her pro mobily, které se řídí modelem „hra jako služba“.

Sega chce proto využít výrazné know-how Rovio v oblasti provozování těchto her a také k tvorbě úplně nových. Nad rámec převzatých značek, které má Rovio, se to tak týká i více značek z bohatého katalogu Segy, jež by měly být dál podobně přeneseny na trh mobilních her.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama