Sony chce údajně déle vyrábět PlayStationy 4 v reakci na nedostatek PlayStationů 5
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony chce údajně déle vyrábět PlayStationy 4 v reakci na nedostatek PlayStationů 5

Sony chce údajně déle vyrábět PlayStationy 4 v reakci na nedostatek PlayStationů 5

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

12. 1. 2022 16:09 3

Neodstatek součástek a s tím související nedostatek konzolí PlayStation 5 nedělá vrásky na čele jen hráčům, kteří konzoli obtížně shání, ale i výrobci, tedy společnosti Sony. Ta teď dle informací agentury Bloomberg uvažuje o tom, že prodlouží plánovaný životní cyklus předchůdce, tedy PlayStationu 4. Ten se měl přestat vyrábět někdy na začátku letošního roku.

Reklama

  • Dle Bloombergu chce SIE prodloužit životní cyklus PlayStationu 4
  • V letošním roce chce vyprodukovat další milion konzolí
  • Údajně jde o reakci na trvající nedostupnost PlayStationu 5

Dle dostupných informací by herní divize Sony chtěla během letoška vyprodukovat zhruba milion dalších PlayStationů 4, aby alespoň částečně uspokojila poptávku po herním hardwaru. PlayStation 5 (stejně jako Xbox Series X nebo výkonnější grafické karty) zůstane zřejmě i letos nedostatkovým zbožím a výrobce nebude schopen zajistit dostatek skladových zásob.

Magazín Destructoid ale upozorňuje na to, že nejde o kdovíjak bezprecedentní situaci. Sony totiž může vycházet ze zkušeností s PlayStationem 3, který se dobře prodával i relativně dlouho po spuštění prodeje PS4. Novější dvě konzole jsou si navíc velmi podobné a v současnosti plánované klíčové exkluzivity, tedy Horizon Forbidden West, Gran Turismo 7 a God of War: Ragnarok, všechny vyjdou i na PlayStation 4. Se starší konzolí tedy může výrobce zaujmout spoustu zákazníků, kteří nutně nebaží po tom nejnovějším hardwaru.

PlayStation 4 si tak dále může upevnit pozici čtvrté nejlépe prodávané konzole historie a atakovat třetí místo, které okupují původní Game Boye. Dle statistik z loňského roku v tomto ohledu konzole dělí jen zhruba dva miliony prodaných kusů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama