Šéf Ubisoftu si pochvaluje dohodu s Microsoftem. Budoucnost vidí v cloudovém hraní
i Zdroj: Ubisoft
Novinka Šéf Ubisoftu si pochvaluje dohodu s Microsoftem. Budoucnost vidí v cloudovém hraní

Šéf Ubisoftu si pochvaluje dohodu s Microsoftem. Budoucnost vidí v cloudovém hraní

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

27. 9. 2023 13:00 10

Aby Microsoft mohl dokončit akvizici Activision Blizzard, musel poskytnout práva na streamování obsahu této společnosti jiné firmě, čímž potěšil regulátora ve Velké Británii. Tím šťastlivcem je Ubisoft, který nyní pomalu najíždí na rétoriku vychvalující cloudové hraní.

Reklama

  • Yves Guillemot okomentoval dohodu s Microsoftem
  • Práva na streamování obsahu společnosti Activision Blizzard získá za jednorázovou platbu
  • Cloudové hraní přirovnal ke streamování filmů na Netflixu

K tématu se vyjádřil výkonný ředitel Ubisoftu Yves Guillemot v rozhovoru pro Financial Times. O podrobnostech dohody s Microsoftem mluvil nechtěl, pouze uvedl, že práva získá za jednorázovou platbu. Dohoda potrvá 15 let.

Guillemot se nechal slyšet, že právě v cloudovém hraní spatřuje budoucnost herního průmyslu, byť se nyní stále upřednostňuje tradiční forma. V této souvislosti zabrousil do historie společnosti Netflix. 

„Když Netflix poprvé řekl, že se chystá vstoupit do streamování, jeho akcie hodně klesly a byl za to velmi kritizován. Dnes vidíme, co se z něj stalo. S videohrami to bude stejné, i když to bude ještě nějakou dobu trvat. Ale až se to rozjede, bude to velmi rychlé.”

Ubisoft zřejmě obdrží práva na streamování her z knihovny Activision Blizzard
i Zdroj: Activision

Ubisoft zřejmě obdrží práva na streamování her z knihovny Activision Blizzard

Microsoft ještě nedokázal vyřešit akvizici společnosti Activision Blizzard, které stále brání námitky britského regulačního…

22. 8. 2023 15:00

Netflix totiž původně fungoval jako půjčovna DVD. Předplatitelé si vybrali konkrétní tituly, které jim byly doručeny poštou, po zhlédnutí je zase posílali zpět. Streamovaný obsah byl zpřístupněn až v roce 2007.

„Pevně věříme, že v příštích pěti až deseti letech se bude mnoho her streamovat, zároveň se budou také produkovat skrze cloud,” dodal Guillemot. „To nás přimělo k tomu, abychom se dohodli [s Microsoftem].”

Šéf Ubisoftu také naznačil, že se tento způsob hraní může velmi rychle uchytit i na rozvíjejících se trzích, na nichž třeba nejsou výrazně zastoupeny konzole. Teprve čas ukáže, zda se tento předpoklad vyplní.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama