Ubisoft zřejmě obdrží práva na streamování her z knihovny Activision Blizzard
i Zdroj: Activision
Byznys Novinka Ubisoft zřejmě obdrží práva na streamování her z knihovny Activision Blizzard

Ubisoft zřejmě obdrží práva na streamování her z knihovny Activision Blizzard

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

22. 8. 2023 15:00

Microsoft ještě nedokázal vyřešit akvizici společnosti Activision Blizzard, které stále brání námitky britského regulačního úřadu. I proto dnes došlo k představení dalšího kroku, jenž by měl celou transakci posunout vstříc zdárnému konci.

Reklama

  • Microsoft oznámil, že Ubisoftu poskytne práva na streamování her od společnosti Activision Blizzard
  • Dohoda bude platná pouze v případě, že se Microsoftu podaří dokončit akvizici
  • Ubisoft už láká na nový obsah na oficiálních stránkách

Regulátor se ohradil především proti cloudovému hraní, jelikož se mu nelíbilo, že by Microsoft v tomto směru ještě více posílil svou pozici na trhu. Výrobce konzolí Xbox v příspěvku na oficiálních stránkách oznámil, že práva na streamovaný obsah poskytne Ubisoftu.

“Provádíme restrukturalizaci transakce s cílem získat užší soubor práv. To zahrnuje dohodu, k jejíž účinnosti dojde v okamžiku uzavření naší transakce, která převádí práva na cloudové streamování všech současných a nových her od Activision Blizzard pro PC a konzole vydaných v příštích 15 letech na Ubisoft.”

FTC skládá zbraně. Microsoftu možná navrhne mírové jednání o podmínkách akvizice
i Zdroj: Hrej.cz

FTC skládá zbraně. Microsoftu možná navrhne mírové jednání o podmínkách akvizice

Microsoft sice vyhrál soudní bitvu s FTC, americký úřad však ještě měl několik možností, jak celou záležitost zkomplikovat.…

21. 7. 2023 12:16

Microsoft dále zdůrazňuje, že nebude v pozici, kdy by mohl exkluzivně poskytovat hry od Activision Blizzard přes vlastní službu Xbox Cloud Gaming. Ubisoft by navíc mohl získat práva na licencování obsahu dalším subjektům, které rovněž podnikají v oboru cloudového hraní.

Ubisoft zprávu podpořil vlastním příspěvkem, který budí dojem, že jde o hotovou věc. Samotný titulek hlásí, že hry od Activision Blizzard míří do nabídky Ubisoft+. 

“Díky jedinému předplatnému služby Ubisoft+ Multi Access budou hráči brzy moci hrát své oblíbené hry od Ubisoftu a Activision Blizzard na různých platformách včetně PC, konzolí Xbox, Amazon Luna a na PlayStationu prostřednictvím Ubisoft+ Classics.”

Britský regulátor nyní bude muset prozkoumat upravený návrh, což nějakou dobu potrvá. Microsoft nicméně věří, že se výsledek dozví před vypršením lhůty pro dokončení akvizice, tedy do 18. října. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama