Šéf PlayStation Studios zdůraznil, že Sony i nadále výrazně podporuje herní vývoj v Japonsku
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Šéf PlayStation Studios zdůraznil, že Sony i nadále výrazně podporuje herní vývoj v Japonsku

Šéf PlayStation Studios zdůraznil, že Sony i nadále výrazně podporuje herní vývoj v Japonsku

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

23. 8. 2021 10:41 1

Poslední dobou se zdá, že Sony maličko zanedbává japonskou stranu PlayStationu. Šéf PlayStation Studios nicméně tvrdí, že japonskou produkci a hry stále vnímají jako součást své identity.

Reklama

  • Hermen Hulst prohlásil, že Sony stále investuje do japonské produkce
  • Poukázal na Polyphony Digital, externí skupinu v Tokiu a spolupráci s FromSoftware a Kojima Productions
  • Japonsko zůstává součástí identity PlayStationu

Koncem února bylo oficiálně uzavřeno Japan Studio, které se během své existence postaralo o celou řadu pamětihodných her. Na papíře se ale pohybovalo v červených číslech, což je také jeden z hlavních důvodů jeho uzavření. Část zaměstnanců byla propuštěna, někteří našli uplatnění pod záštitou Team Asobi (Astro’s Playroom).  

Hermen Hulst však v rozhovoru pro magazín Game Informer zdůraznil, že je Japonsko pro Sony i nadále velmi důležité, zdejší produkci vnímá jako součást vlastní identity. I proto zde některá studia stále operují, přičemž zároveň dochází k investicím do externích týmů. “Lidé zapomínají, že máme Polyphony Digital, tým fungující na dvou místech. Zároveň investujeme do naší externí skupiny vývojářů v Tokiu,” vysvětlil a k tomu poukázal na spolupráci s FromSoftware a Kojima Productions. “Takže do vývoje v Japonsku investujeme hodně, je to něco, co milujeme… Řekl bych, že je to jádro identity PlayStationu,” prohlásil s tím, že si nedovede představit, že by Japonsko a potažmo celý vývoj v Asii opustili.

Není to tak dávno, co se objevily informace spojené s FromSoftware, studio nyní údajně pracuje na soulsovce, která vyjde jako exkluzivita pro PlayStation 5. Oficiálně ovšem zatím nic potvrzeno nebylo.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama