PlayStation oficiálně zavírá Japan Studio
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PlayStation oficiálně zavírá Japan Studio

PlayStation oficiálně zavírá Japan Studio

Radek Raudenský

Radek Raudenský

26. 2. 2021 12:12

I když PlayStation potvrdil, že chce nadále pokračovat v tvorbě her určených pro japonské publikum, v organizaci činí opak. Jak ukazuje report webu Video Game Chronicles a následné oficiální potvrzení, PlayStation rozpouští interní studio Japan Studio.

Reklama

V minulých dnech oznámilo hned několik významných vývojářů Japan Studio svůj odchod ze studia. Patří mezi ně producent Bloodborne Masaaki Jamagiwa, manažer Ryo Sogabe či Keičiro Tojama, který odešel už na konci minulého roku. Anonymní zdroje webu VGC potvrdili, že Japan Studio nebylo v posledních letech ziskové – vývojáři chtěli tvořit hry zejména pro japonské hráče, které měly potenciál na globální úspěch. PlayStation ale chce pokračovat v tvorbě globálních značek jako je Horizon či God of War.

Celé studio se na tuto situaci připravuje už více jak rok – prvním krokem byl odchod dlouholetého prezidenta studia Allana Beckera. O této situaci informoval magazín Bloomberg už v listopadu – mnoho zaměstnanců japonského studia totiž dostalo oznámení, že jim nebude prodloužena smlouva. Částečně za to může i přesun hlavní pobočky PlayStationu do USA.

Po zveřejnění zprávy se nakonec PlayStation oficiálně vyjádřil a potvrdil uzavření Japan Studio. „Ve snaze dále posilnit naše byznysové operace SIE potvrzuje, že JAPAN Studio bude přetransformováno na novou organizaci, a to 1. dubna. Studio (spíše zbytek vývojářů, pozn. red) bude přesunuto do Team Asobi, týmu stojícího za Astro’s Playroom, díky čemuž se tým může soustředit na jednotnou vizi a dále pracovat na popularitě Astro’s Playroom. Externí produkce, softwarová lokalizace a management IP titulů Japan Studia se nově stane součástí operací v rámci PlayStation Studios.“

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama