Šéf PlayStation Studios avizuje, že jsou připraveni na další investice
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Šéf PlayStation Studios avizuje, že jsou připraveni na další investice

Šéf PlayStation Studios avizuje, že jsou připraveni na další investice

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

1. 10. 2021 09:00

Že Sony koupila studio Bluepoint Games, zřejmě nikoho nepřekvapilo. Došlo tím na zpečetění dlouholeté spolupráce, ze které budou obě strany těžit i v budoucnu. Hermen Hulst nyní hlásí, že chce společnost v investicích pokračovat.

Reklama

  • Hermen Hulst naznačil, že chce Sony pokračovat v investicích
  • Společnost upřednostňuje kvalitu, důležitá je i schopnost spolupracovat
  • PlayStation Studios nyní tvoří už 16 týmů

Šéf PlayStation Studios se v rozhovoru pro magazín IGN nechal slyšet, že bude společnost pokračovat ve snaze rozšířit tým first-party studií. Musí se jen objevit ta správná příležitost a ten pravý partner. I nadále totiž platí, že si Sony pečlivě vybírá.

“Způsob, jakým pohlížíme na skupinu našich studií, a nyní máme už 16 interních týmů v rámci PlayStation Studios, se podobá tomu, jak vnímáme naše hry,” řekl s tím, že v obou případech musí být dosaženo jisté kvalitativní úrovně. “Týmy musí být otevřeny ke spolupráci, musí se orientovat na kvalitu. Nekupujeme další, abychom byli větší. Kupujeme, protože cítíme, že společně můžeme vytvořit něco, co bude mnohem lepší, než pokud bychom od sebe byli odděleni.”

Hulst naznačil, že si i nadále chtějí zachovat přístup, který upřednostňuje kvalitu, inovativní obsah a rozmanité zážitky. “Všechny tyto týmy jsou si v lecčem podobné, ale zároveň se od sebe velmi liší. A to se mi opravdu líbí. Myslím si, že si něco takového fanoušci PlayStationu zaslouží, tedy rozmanitý výběr her od PlayStation Studios.”

Společnost se letos v nákupech poměrně odvázala, pořídila například Firesprite, Nixxes nebo Housemarque. Částečně by mohlo jít o jistou odpověď na akvizice ze strany Microsoftu, který je v tomto směru k nezastavení. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama