Samwise Didier se loučí se společností Blizzard Entertainment
i Zdroj: Samwise Didier / Blizzard Entertainment
Warcraft Novinka Samwise Didier se loučí se společností Blizzard Entertainment

Samwise Didier se loučí se společností Blizzard Entertainment

David Bernard

David Bernard

11. 11. 2023 15:00 3

Samwise Didier, Senior Art Director ze studia Blizzard Entertainment během včerejšího večera ohlásil, že po 32 letech odchází ze společnosti. Studio tak přichází o velmi významnou osobnost.

Reklama

  • Samwise Didier odchází z Blizzard Entertainment
  • Jeho práce se podepsala na všech velkých titulech studia
  • Ve společnosti strávil úctyhodných 32 let

Během včerejšího večera ohlásil Samwise Didier svůj odchod ze studia Blizzard Entertainment, ve kterém pracoval úctyhodných 32 let. Didier ve společnosti působil jako Senior Art Director a otisk jeho práce lze nalézt napříč mnoha tituly ze stáje studia, jakými jsou například díly sérií Warcraft, Starcraft či Diablo. V příspěvku na sociální síti X (dříve Twitter) vzpomíná Samwise Didier na začátky své kariéry a děkuje všem zúčastněným. Konkrétní důvody, které jej vedly k rozhodnutí odejít, ale neuvádí. “Blizzard pro mne nikdy nebyl pouhou prací”, zmiňuje Didier.

Samwise Didier nastoupil do společnosti Blizzard Entertainment v prosinci roku 1991. Od té doby se podílel prakticky na každé velké hře, která ve studiu vznikla. Na základě postavy, za kterou v té době hrál ve stolní RPG hře Dungeons & Dragons, vznikl dokonce i název Warcraft, což je dnes již kultovní herní značka. Pro oblíbené MMORPG World of Warcraft vytvořil rasu Pandaren a působil jako hlavní zpěvák kapely Elite Tauren Chieftain, která vychází právě ze světa Warcraft.

Bobby Kotick brzy opustí Activision Blizzard
i Zdroj: Forbes

Bobby Kotick brzy opustí Activision Blizzard

Po dlouhých 33 letech opustí Bobby Kotick svoji pozici jakožto CEO ve společnosti Activision Blizzard. Děje se tak na…

15. 10. 2023 16:00

Směr, kterým se Samwise Didier bude nyní ubírat, není známý. Jisté nicméně je, že v Blizzard Entertainment odvedl obrovský kus práce a nezbývá nic jiného, než mu popřát hodně štěstí do budoucna.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama