Rona Gilberta opět naštvala komunita. Kvůli urážkám zrušil svůj blog a už nechce psát o Return to Monkey Island
i Zdroj: Oficiální web
Return to Monkey Island Novinka Rona Gilberta opět naštvala komunita. Kvůli urážkám zrušil svůj blog a už nechce psát o Return to Monkey Island

Rona Gilberta opět naštvala komunita. Kvůli urážkám zrušil svůj blog a už nechce psát o Return to Monkey Island

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

30. 6. 2022 16:23 9

Ředitel vývoje aktuálně připravovaného pokračování série Monkey Island Ron Gilbert se opět pořádně naštval na komunitu hráčů. Tentokrát ho ale komentáře dopálily natolik, že zakázal komentáře na svém blogu a pak blog úplně zrušil. Také slíbil, že o Return to Monkey Island už nebude na internet nic psát.

Reklama

  • Ron Gilbert je naštvaný kvůli fanouškům
  • Ti velmi nevybíravě kritizují stylizaci Return to Monkey Island a osobně ho uráželi na jeho blogu
  • Nejdříve zakázal komentáře a prohlásil, že už o hře nic říkat nebude, pak blog úplně skryl

Není to poprvé, co se kolem Gilberta rozhořely emoce. Už těsně po oznámení pokračování v květnu letošního roku sdílel svůj smutek z toho, jak na hru reagují někteří skalní fanoušci. Opakovaně totiž zaznívá kritika zvoleného uměleckého stylu, který se odlišuje od ikonické podoby prvních dvou her z počátku devadesátých let. Sám Gilbert už dříve poukazoval na to, že nechce dělat nostalgické nebo retro hry, ale Return to Monkey Island bude moderně zpracovaná záležitost s vlastní tváří.

„Zakazuji komentáře. Lidé jsou prostě zlí a musím tu mazat útoky na mojí osobu. Jde o úžasnou hru a všichni vývojáři jsou na ní velmi hrdí. Hrajte, nebo nehrajte, ale nekažte zážitek ostatním. Už o hře nic nenapíšu. Nadšení ze sdílení mě úplně opustilo,“ postěžoval si Gilbert v posledním komentáři na svém blogu. Ten pak úplně zmizel ze světa. Stalo se tak poté, co byly během Nintendo Direct Mini odhaleny první gameplay záběry z hry. Řada fanoušků reagovala velmi ostrou kritikou, objevily se třeba názory, že protagonistův nos vypadá jako mužské přirození.

Dabér hlavního hrdiny Gyubrushe Threepwooda, Dominic Armato se k situaci vyjádřil na Twitteru. Sdílel snímek výše přeloženého příspěvku a podotkl, že studiu nevadí rozumná a klidná diskuze nebo kritika. Příspěvky na Gilbertově blogu byly ale prý naprosto šílené.

První záběry ukazují Return To Monkey Island v akci, jak se bude hrát?
i Zdroj: Tisková zpráva

První záběry ukazují Return To Monkey Island v akci, jak se bude hrát?

Jedna z nejikoničtějších adventurních sérií Monkey Island Rona Gilberta se snad už letos konečně vrátí na scénu. O Return To…

29. 6. 2022 10:32

Uvidíme, zda Gilbert časem vychladne a do komuntiního prostoru se zase vrátí. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama