První záběry ukazují Return To Monkey Island v akci, jak se bude hrát?
i Zdroj: Tisková zpráva
Return to Monkey Island Novinka První záběry ukazují Return To Monkey Island v akci, jak se bude hrát?

První záběry ukazují Return To Monkey Island v akci, jak se bude hrát?

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

29. 6. 2022 10:32

Jedna z nejikoničtějších adventurních sérií Monkey Island Rona Gilberta se snad už letos konečně vrátí na scénu. O Return To Monkey Island jsme toho slyšeli dost, paradoxně jsme ale zatím neviděli žádné záběry přímo ze hry. Ty poměrně překvapivě přišly během představení Nintendo Direct Mini: Partner Showcase. Ostatně nový Monkey Island vedle PC zamíří právě na Switch.

Reklama

  • Na Nintendo Direct Mini byl představen i první gameplay z nového Monkey Islandu
  • Stylizace vypadá náramně

Trailer uvádí vyprávěním hrdina Guybrush Threepwood, pak už jde ale spíše o sestřih připravených scén přímo ze hry. Těm až na výjimky chybí dabing, na druhou stranu to ale vyvažují kouzelnou kreslenou stylizací a pohádkovými animacemi. Je jasné, že Return To Monkey Island bude v mnoha ohledech sázet na vlastní charakter.

Zajímavé jsou i náznaky, že tentokrát nebude Guybrush jediným hratelným hrdinou a pravděpodobně si zahrajeme i za jeho družku Elaine. Vedle toho se vrátí třeba bláznivě oblečený obchodník Stan, se kterým si můžete popovídat na úsměvně zpracovaném oficiálním webu hry.

Otázkou zůstává, jak se vlastně novinka bude hrát. Dlouholetí fanoušci si samozřejmě přejí návrat klasické point-and-click hratelnosti, pro úspěch v současnosti ale bude potřeba učinit pár moderních změn a především hru přizpůsobit ovládání na konzoli. Oficiální web slibuje průnik obou světů, s interakcemi měnícími se podle kontextu, reaktivními dialogovými stromy, přístupným inventářem a zajímavými logickými puzzly.

Jak to dopadne uvidíme snad na konci letošního roku. Konkrétní datum vydání ale zatím neznáme.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama