Rockstar ještě letos vydá remaster tří dílů GTA, shodují se zdroje
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Rockstar ještě letos vydá remaster tří dílů GTA, shodují se zdroje

Rockstar ještě letos vydá remaster tří dílů GTA, shodují se zdroje

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

13. 8. 2021 10:30 1

PlayStation 2 éra Grand Theft Auto, jež započala třetím dílem a skončila sladkou tečkou v podobě San Andreas, má podle serverů Kotaku a VGC dorazit v remasterech ještě letos. Podle informací zdrojů jde o jeden z předních důvodů, proč v posledních měsících docházelo k sílícímu tlaku Take-Two na potlačení modifikací starších dílů GTA.

Reklama

  • Zdroje serverů Kotaku i VGC se shodují, že Rockstar pracuje na remasterech GTA III, Vice City a San Andreas
  • Všechny tři hry mají vyjít ještě letos

Podle oficiálního prohlášení Take-Two z minulého týdne má vydavatel aktuálně v produkci trojici předělávek některých ze svých starších titulů. Dle nepotvrzených zpráv, se kterými přišlo nejdříve Kotaku a později i Video Games Chronicle, má předchozí informace vydavatele hovořit o remasterech GTA III, Vice City a San Andreas.

Jednotlivé hry mají vyjít ještě letos, a to jednak pro současnou generaci, tak i předchozí včetně Switche. Došlo-li by k realizaci těchto domněnek, jednalo by se o vůbec první příležitost, kdy se hlavní série objevila na některém ze zařízení Nintenda. Dříve jsme mohli vidět jenom handheldový spin-off Chinatown Wars.

Vzhledem k pozměněné podobě titulů nemá docházet k zásadním změnám původní hratelnosti. Jednotlivé remastery má pohánět Unreal Engine (bez uvedení generace), a to konkrétně „kombinací novější i starší grafiky,“ uvádí Kotaku. Podle jednoho ze zdrojů, který měl všechny tři hry spatřit v chodu, je vizuál na úrovni silně modované verze původních her – i zde tedy vidíme potenciální důvod, proč komplexnější modifikace důsledně potlačovat. Souběžně s tím je zmiňováno, že zásadnějším updatem prošlo i uživatelské rozhraní, které se zachováním dřívějšího stylu více odpovídá modernímu standardu.

Na všech třech remasterech má pracovat loni založená pobočka Rockstar Dundee, které má ze svého skotského sídla pomáhat i s next-gen verzí GTA V.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama