Rekordní sbírka předmětů z GoW
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Rekordní sbírka předmětů z GoW

Rekordní sbírka předmětů z GoW

Filip Švácha

Filip Švácha

29. 4. 2019 13:32
Reklama

Lidé se stávají vášnivými sběrateli především proto, aby si sami sobě udělali radost. Vytvořit si prvotřídní sbírku zabere roky a stojí to spoustu peněz, ale stejně se s tím člověku nechce přestat. Ostatně proč přestávat s něčím, co vám vykouzlí úsměv na tváři. Jenže v jistých případech může mít tato činnost mnohem hlubší význam.

O tom by mohl vyprávět občan Mexika Emanuel Mojica Rosas, který se rozhodl začít sbírat předměty spojené se hrou God of War poté, co přišel o svoji babičku. Když v roce 2011 zemřela, celá rodina to snášela dost těžce a Emanuel díky tomu přišel i o práci, protože se nedokázal soustředit. Nebylo to vůbec snadné období. Jenže právě God of War na PlayStationu 2 dávalo Emanuelovi naději. „Mým jediným únikem bylo vzít do ruky ovladač od PlayStationu 2 a začít hrát God of War. Pokud dokáže Kratos změnit svůj osud, já to dokážu taky,“ vzpomíná Emanuel.

Jeho sbírka, kterou započal právě v tom osudném roce, nyní obsahuje 583 předmětů ze světa God of War včetně triček, hrnků, sběratelských edic a dokonce i několika skateboardů. Musíme uznat, že je skutečně velkolepá. Tím ale příběh ještě nekončí, protože když si toho všimli ve studiu Santa Monica, neváhali a Emanuela pozvali na jeho prohlídku. Ten ale vůbec nepočítal s tím, co mají vývojáři ve skutečnosti za lubem. Na jejich popud byl zapsán do Guinnessovy knihy rekordů za největší kolekci předmětů z God of War na světě.

Jak to celé proběhlo, se můžete podívat v přiloženém videu. „Neustále mě inspiruješ, protože kdykoliv něco řekneš, pomůže mi to pochopit, že je jedno, jak je občas složité vytvářet hry. Nezáleží na tom, jak moc temná cesta je před námi. Vždy je někde na ní světlo a to je úžasné,“ hovoří ve videu Cory Barlog. Jenže to ještě stále není vše, sám Barlog mu následně věnoval unikátní původní disk prvního dílu God of War.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama