Ředitel Microsoftu věří, že akvizice Activision Blizzard projde šetřením obchodní komise
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ředitel Microsoftu věří, že akvizice Activision Blizzard projde šetřením obchodní komise

Ředitel Microsoftu věří, že akvizice Activision Blizzard projde šetřením obchodní komise

Radek Raudenský

Radek Raudenský

4. 2. 2022 19:47

Před několika dny oznámila americká Federální obchodní komise přezkoumání plánované akvizice Activision Blizzard. Tato situace byla očekávaná, Microsoft ale věří, že inspekcí projde bez problému. I přes fúzi obou společností bude mít k jakékoliv formě monopolu daleko, jak prozradil samotný ředitel Satya Nadella.

Reklama

  • Ředitel Microsoftu Satya Nadella věří, že americká obchodní komise povolí akvizici Activision Blizzard
  • Důvodem je, že firma bude nadále třetí, nikoliv největší firmou herního průmyslu

Hlavní tvář technologického giganta tvrdí, že herní průmysl je stále vysoce fragmentovaný a firem je napříč odvětvím spousta. I přes spojení obou vydavatelů bude Microsoft na poli her třetí. „I po dokončení akvizice budeme stále třetí s 13 až 19 procenty podílu na trhu, kde i největší hráč drží mezi 13 až 19 procenty. Ukazuje to, jak vysoce členitý trh to je – tudíž ano, budeme velkým hráčem, ale na takto rozděleném trhu. Analýza se bude muset taktéž soustředit na otázku „proč se tyto společnosti snaží růst?“ Odpovědí je distribuce. Jedinou otevřenou distribuční platformou je Windows. Největším obchodem na Windows je Steam, který není náš.“

Nadella pak zdůraznil, že koupí Activision Blizzard a neustálým růstem chce Microsoft vytvořit více příležitostí, jak se ke hrám dostat. S tím by měl pomoct i xCloud. Jeho slova ale značí velkou důvěru v povolení akvizice a tedy převzetí jednoho z největších vydavatelů.

Zároveň není Nadella jediným, kdo v transakci nevidí problém. Před několika týdny schválení podpořil jak videoherní právník Kellen Voyer, tak bývalý investiční analytik Gen Munster.

Akvizice Activision Blizzard by měla být schválena antimonopolním úřadem, tvrdí právník
i Zdroj: Hrej.cz

Akvizice Activision Blizzard by měla být schválena antimonopolním úřadem, tvrdí právník

Akvizici Activision Blizzard za masivních 68 miliard dolarů už nesleduje pouze herní průmysl, ale všechny technologické…

25. 1. 2022 14:19
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama