Phil Spencer chce oživit staré série od Activision Blizzard. Zmiňuje se o King's Quest, Guitar Hero i Hexen
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Phil Spencer chce oživit staré série od Activision Blizzard. Zmiňuje se o King's Quest, Guitar Hero i Hexen

Phil Spencer chce oživit staré série od Activision Blizzard. Zmiňuje se o King's Quest, Guitar Hero i Hexen

Radek Raudenský

Radek Raudenský

21. 1. 2022 14:37

Bobby Kotick v rozhovoru pro VentureBeat prozradil, že by rád oživil sérii Guitar Hero, vzhledem k nedostatku prostředků to ale nebylo možné. Nad tímto tvrzením by se dalo spekulovat, oživení starých sérií ale podporuje i budoucí nadřízený vydavatelství Phil Spencer.

Reklama

  • Studia Activision Blizzard by pod Microsoftem mohla pracovat na svých opuštěných sériích
  • Spencer se zmiňuje o King's Quest či Guitar Hero
  • Údajně jediným problémem jsou peníze a kapacity

Současný ředitel herní divize Microsoftu se v rozhovoru pro Washington Post rozpovídal o starších a “opuštěných” sériích Activision Blizzard, kterých rozhodně není málo. „Podíval jsem se na seznam franšíz a, jako jo, pojďme do toho! King’s Quest, Guitar Hero… měl bych to vědět, ale myslím, že vlastní Hexen.“

Celkový katalog Activision Blizzard je neuvěřitelně napumpovaný, avšak na spoustu franšíz jsme už zapomněli – spousta studií byla donucena soustředit se pouze na jednu sérii, která ze všech vydělávala nejvíce peněz, a pro její vývoj byly potřebné ruce všech vývojářů. 

V rámci vydavatele totiž Microsoft získal i dříve velmi oblíbené značky SWAT, Star Control, Prototype a další. Právě tyto hry byly utopeny v katalogu studií jako Toys for Bob, které se soustředilo na Crashe Bandicoota, či Raven, jenž je jedním z hlavních studií pracujících na sérii Call of Duty.

„Doufáme, že se po dokončení akvizice budeme moct s těmito studii pobavit a zajistit potřebné zdroje pro práci na těchto franšízách, na které si pamatuju ze svého dětství a které by týmy opravdu chtěly tvořit. Těším se na naše diskuze, myslím si, že je to skutečně hlavně o potřebných zdrojích a kapacitách studií,“ tvrdí Spencer.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama