Hardware Článek Recenze Corsair Sabre Pro, lehké myši pro parašutisty

Recenze Corsair Sabre Pro, lehké myši pro parašutisty | Kapitola 2

Radek Raudenský

Radek Raudenský

21. 8. 2021 23:15

Seznam kapitol

1. Úvod, balení a design 2. Funkce, software a závěr

Corsair vchází do pole ultralehkých hlodavců s myší, ke které navíc dodal i paracordový kabel.

Reklama

Funkce

Dostáváme se tedy k tomu hlavnímu, a to je používání myši a její funkce. Se snímačem se pojí nová technologie Corsair AXON. Kromě samotného DPI je totiž také důležitá frekvence, která se tradičně pohybuje na hranici 1 000 Hz. Sabre Pro ale dokáže tuto hodnotu vyšponovat až na šibeničních 8 000 Hz, myš tedy posílá informace o své poloze až osm tisíckrát za sekundu. To si ale bere své oběti. USB musí být zapojené nejlépe do nejrychlejšího portu na vaší desce, zpracování takového počtu informací navíc ukousne část výkonu vašeho procesoru.

Recenze Corsair Sabre Pro, lehké myši pro parašutisty
i Zdroj: Hrej.cz

A v praxi? Budu k vám naprosto upřímný, mezi 1 000 Hz a 8 000 Hz byl vidět minimální rozdíl v plynulosti myši, většího rozdílu ve výkonu ve hrách jsem si ale nevšiml. Vlastně žádného. Pravda, nejsem profesionální hráč, i tak si ale myslím, že tato myš bude mířit na masy „běžných“ hráčů, které ale zaujme spíše svou konstrukcí než zmíněnou inovací. Na papíře to ale samozřejmě zní skvěle a když jsem si frekvenci zvýšil na 4 000 Hz, měl jsem z hraní takový „jiný“ pocit.

Jak jsem ale zmínil, osobně mě myš zaujala hlavně po stránce své konstrukce. Hmotnost 69 gramů je totiž opravdu nízká a blíží se těm vůbec nejlehčím myším na trhu. V ruce tak působí Sabre Pro opravdu skvěle a jeho váhu není pomalu ani znát – je to jako kdybyste v ruce drželi vajíčko. Tradičně je při této hmotnosti o to více cítit i vůle kabelu, zde ale přichází na řadu ono zmiňované paracordové spojení, které značně zamezuje tření o stůl či zasekávání se o věci na stole. Rozdíl je to opravdu veliký a musím říct, že jsem efekt drátu téměř nepocítil. Pokud vám tedy vadí zasekávání kabelu, myš určitě doporučím.

Recenze Corsair Sabre Pro, lehké myši pro parašutisty
i Zdroj: Hrej.cz

Samotné používání či snímání bylo naprosto bez problému. Snímač byl dostatečně přesný, podložky na svou cenu dobře skluzné a fungování myši jako takové mohu jen chválit.

Software

Corsair samozřejmě nabízí pro své zařízení i dedikovaný software. Ten oproti konkurenci v ničem nevybočuje, jeho používání je ale celkem přehledné a pohodlné. Vzhledem k absenci osvětlení si hráči mohou nastavit jen citlivost, makro či již zmíněnou frekvenci. V nastavení myši lze nastavit i funkci “angle snapping” či zlepšenou přesnost, citelné změny jsem ale nezaznamenal.

Recenze Corsair Sabre Pro, lehké myši pro parašutisty
i Zdroj: Hrej.cz

Závěr

Corsair Sabre Pro přináší výhody dražších myší do relativně dostupné cenové kategorie. Dnes recenzovaný kousek totiž váží pouhých 69 gramů, což je nádherná hmotnost a dle mého jsou právě ultralehké myši budoucností herních periferií. To vše pak skvěle doplňuje paracordový kabel, který zmírňuje tření. Sabre Pro trápí několik nešvarů – například absence pogumování, které po delší době způsobí proklouzávání myši, či zbytečné umístění měniče DPI na spodku myši. Za cenu 1490 korun se ale jedná o jednu z myší, na kterou byste při výběru nového železa měli myslet.

První
Poslední
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama