Recenze Gotham Knights jsou tady. Batmanovi nástupci díru do světa neudělali, ale špatní také nejsou
i Zdroj: Warner Bros.
Gotham Knights Novinka Recenze Gotham Knights jsou tady. Batmanovi nástupci díru do světa neudělali, ale špatní také nejsou

Recenze Gotham Knights jsou tady. Batmanovi nástupci díru do světa neudělali, ale špatní také nejsou

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

20. 10. 2022 13:50

Dnes ve 13:00 padlo embargo na recenze nového titulu z komiksového světa DC. V Gotham Knights musí čtveřice bývalých sidekicků a učňů legendárního Batmana zastoupit jeho roli ochránce Gothamu, protože netopýří hrdina zemře. Z výsledku ale recenzenti až na výjimky nadšení nejsou.

Reklama

  • Gotham Knights si z recenzí e světa odnášejí zhruba 70 %

Titul jsme hodnotili i my (respektive přímo já). Řadíme se k té pozitivnější části reakcí, i když i v tomto případě nejde o žádné ódy. Konkrétnější hodnocení si můžete přečíst v sedmičkové recenzi.

Recenze Gotham Knights - ve stínu netopýra
i Zdroj: WB Games Montréal / WB Games

Recenze Gotham Knights - ve stínu netopýra

20. 10. 2022 13:00
1

Batman je mrtev, nechť žijí jeho sidekickové. Alespoň to platí v RPG akci Gotham Knights, která se stejně jako hrdinové…

Ta téměř přesně odpovídá průměrnému hodnocení dle agregátoru Metacritic. Tam si nejčastěji recenzovaná verze pro PlayStation 5 v době psaní odnáší průměrnou známku 69 a ta pro Xbox Series X o bod vyšší 70. Najdou se nadšená hodnocení, například magazín Gamers Heroes udělil hned 95 bodů ze 100 a Gotham Knights označuje za kandidáta na hru roku vedle Elden Ring. To je… inu, silné tvrzení.

Na opačné straně spektra najdeme třeba magazíny GameSpot a Stevivor, které sáhly po číslovce 4 z 10. Většina recenzí pak volí hodnocení 6, 7 nebo 8.

“S Gotham Knights WB Games Montreal přináší celkem slušnou a zábavnou akční hru, trpící problémy s designem a balancováním, která působí jako vzdálený odraz série Arkham od Rocksteady,” myslí si recenzent italské mutace Eurogameru. “Gotham Knights je konzistentně zklamávajícím návratem do batmanova města a výrazný krok zpátky oproti více než deseti letům her s Batmanem,” stěžuje si IGN, které za pozitiva považuje kooperaci a slušné dialogy.

A co tuzemsko? Podobně jako já se k sedmičce přiklonil i Jakub Marušák ze Zingu nebo Ladislav Novák z Doupě. Jan Lysý z Bonuswebu hodnotí 75 body ze 100, ještě spokojenější je autor ze slovenského Sectoru s 8 z 10. Naopak přísnější je s pětibodovým hodnocením Jakub Malchárek z Games.

Gotham Knights vycházejí na PC, PlayStation 5 a Xbox Series zítra.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama