Proslýchá se, že je Hi-Fi Rush finanční propadák. Podle Xboxu jde ale o velký hit
i Zdroj: Tango Gameworks / Microsoft
Hi-Fi Rush Novinka Proslýchá se, že je Hi-Fi Rush finanční propadák. Podle Xboxu jde ale o velký hit

Proslýchá se, že je Hi-Fi Rush finanční propadák. Podle Xboxu jde ale o velký hit

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

21. 4. 2023 18:54

Respektovaný insider Jeff Grubb v rámci podcastu Game Mess Decides zmínil, že povedená rytmická akce Hi-Fi Rush studia Tango Gameworks nesplnila očekávání a není dostatečně komerčně úspěšná. Vydavatelství Xbox si ale stojí za tím, že šlo o velmi úspěšnou hru, která potěšila fanoušky i kritiky.

Reklama

  • Hi-Fi Rush podle Jeffa Grubba nesplnil finanční očekávání
  • Mluvčí Xboxu ale tvrdí, že je vydavatelství s hrou nadmíru spokojeno

"Podle toho, co jsem slyšel hra prostě nevydělala tolik peněz, kolik potřebovala. Měla dobré recenze, vzbudila rozruch takže co za to může? Je to cenou? Tím že hra vyšla zničehonic? Mohlo se jí prodat víc? Nebo za to může Game Pass?” spekuloval Grubb v podcastu (podle přepisu magazínu Eurogamer). Podnítil tím zajímavou diskuzi mezi fanoušky i novináři. Zároveň dodal, že společnost Microsoft obecně není příliš spokojená s tím, jak se divizi Xbox daří s vlastní tvorbou.

S jeho slovy zřejmě moc nesouhlasí vydavatelství Xbox. Marketingový ředitel Aaron Greenberg totiž na Twitteru odporuje tvrzení s tím, že byl Hi-Fi Rush obrovský úspěch napříč všemi metrikami i očekáváními. Xbox je údajně velmi spokojený s tím, co od Tango Gameworks dostal. Ostatně společnost už dříve oznámila, že si hru vyzkoušely více než dva miliony hráčů a šlo o jeden z nejúspěšnějších launchů jak pro Tango, tak i pro samotný Xbox, alespoň co se posledních let týče.

Jeff Grubb později oznámil, že šlo jen o jednoduché konstatování toho, co slyšel z jiných zdrojů, a že netuší, jak Xbox měří výkon svých her.

Připomeňme, že Hi-Fi Rush vyšel jako velké překvapení na konci přehlídky Developer_Direct 25. ledna. Okamžitě začal sbírat velmi pozitivní recenze kritiků i hráčů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama