Pokračování 1-2 Switch je katastrofa, tvrdí spekulace. Nintendo chtělo inovovat, cílovou skupinu ale vůbec nebaví
i Zdroj: Nintendo
Novinka Pokračování 1-2 Switch je katastrofa, tvrdí spekulace. Nintendo chtělo inovovat, cílovou skupinu ale vůbec nebaví

Pokračování 1-2 Switch je katastrofa, tvrdí spekulace. Nintendo chtělo inovovat, cílovou skupinu ale vůbec nebaví

Radek Raudenský

Radek Raudenský

8. 6. 2022 09:50

Když Nintendo vydávalo Nintendo Switch, samozřejmě jej chtělo podpořit kvalitními exkluzivitami, jenž by stály po boku konzole jakožto lákadlo. Zelda takovou hrou rozhodně byla, společně s ní studio vydalo malou party hru 1-2 Switch, která se ukázala jako velký úspěch.

Reklama

  • Dle spekulací webu Fanbyte má Nintendo hotové pokračování 1-2 Switch
  • Vývojáři chtěli inovovat, jejich pokus ale dopadl fiaskem
  • Cílovou skupinu rodin s dětmi prý vůbec nebaví
  • Nintendo nyní přemýšlí, co bude se hrou dělat 

Hra, která se skládá z několika miniher, prodala více než 3 miliony kopií a pro Nintendo šlo o překvapivý trhák. Až s odstupem času se potvrzuje, že se studio vrhlo na vývoj pokračování, které ale bohužel nevypadá vůbec dobře. Titul s názvem Everybody’s 1-2 Switch nechtěl být pouhým pokračováním, ale evolucí svého předchůdce. 

Místo přidání dalších miniher se vývojáři rozhodli inspirovat sérií Jackbox Party Pack, kde jsou minihry koncipovány jako televizní show s vlastním moderátorem a více hráči. Dva hráči jsou pasé, Everybody’s 1-2 Switch podporovalo spoustu hráčů najednou, a to klidně i hráče s mobily – některá lobby tak mohla mít i 100 soutěžících. Studio Nintendo EPD Group 4 vytvořilo moderátora jakožto koně, přičemž hry byly více zaměřené na vzájemnou interakci, nechyběla tak škatulata, „flaška“ nebo bingo.

Problémem je, že testování hry dopadlo katastrofálně. Nintendo si nechalo hru otestovat od své cílovky – tedy rodin s dětmi. Údajně byly ohlasy velmi kritické a některé subjekty dokonce odmítaly dohrávat celé kola.

Web Fanbyte, který o celé situaci informoval jako první, upozorňuje, že podobně situace nastávají poměrně často, avšak u Nintenda a konkrétně u pokračování 1-2 Switch se takové fiasko neočekávalo. I když se tedy stává, že podobně hry studia zkrátka zruší a veřejnost se o nich nikdy nedozví, Everybody’s 1-2 Switch nemá být ten případ. Vedení zvažuje vydání za nižší cenovku, jako dodatek pro původní hru nebo jako bonus pro předplatitele dražší verze NSO, podobně jako je dodatek Happy Home pro Animal Crossing.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama