PlayStation PSVR 2 věří. Při spuštění chce prodat tolik kusů, co první generace za celý rok
i Zdroj: Sony
Hardware Novinka PlayStation PSVR 2 věří. Při spuštění chce prodat tolik kusů, co první generace za celý rok

PlayStation PSVR 2 věří. Při spuštění chce prodat tolik kusů, co první generace za celý rok

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

3. 10. 2022 13:28

Společnost PlayStation se v současnosti chystá na spuštění prodeje druhé generace brýlí pro virtuální realitu PSVR. Dle agentury Bloomberg má v nový hardware obrovskou důvěru. Jen pro spuštění prodeje v březnu příštího roku by chtěla mít připravené dva miliony kusů.

Reklama

  • PlayStation prý na launch PSVR 2 chystá dva miliony kusů hardwaru
  • To se první generace prodalo za celý první rok

Původního PSVR se přitom prodaly dva miliony během prvního roku prodeje a do konce roku 2019 se číslo vyšplhalo na zhruba 5 milionů. Druhá generace by tedy měla mířit k většímu množství hráčů a Sony chce do virtuální reality investovat více než kdy dříve, čemuž odpovídá i důraz na vývoj first-party titulů speciálně pro PSVR 2.

Výroba nových brýlí měla začít v září a firma si údajně pochvaluje, že už se nemusí potýkat s nedostatkem hardwaru a součástek, který (nejen) herní průmysl trápil v podstatě od začátku pandemie koronaviru na přelomu let 2019 a 2020. To zároveň předznamenává, že by se mělo dostat na každého zájemce, a pokud budete chtít PSVR 2 koupit v době vydání, neměli byste trpět na čekacích lhůtách nebo ve frontách u lokálních distributorů.

Magazín DualShockers připomíná, že Sony pro nové VR připravuje například spin-off série Horizon s podtitulem Call of the Mountain, speciální verze posledních dílů Resident Evil nebo pokračování povedeného The Walking Dead: Saints & Sinners. Samotné brýle mají nabídnout výrazně vyšší rozlišení zobrazovacího zařízení, nové metody snímání pohybu a okolí nebo třeba možnost připojení jedním kabelem s rozhraním USB.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama