Sony potvrzuje, že si na PSVR2 nezahrajeme hry z původního PSVR
i Zdroj: Sony
Novinka Sony potvrzuje, že si na PSVR2 nezahrajeme hry z původního PSVR

Sony potvrzuje, že si na PSVR2 nezahrajeme hry z původního PSVR

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

17. 9. 2022 07:10

Společnost Sony potvrdila, že druhá generace PlayStation VR nebude zpětně kompatibilní s první generací. Vyplývá to z oficiálního stanoviska na PlayStation podcastu, kde se o této skutečnosti rozhovořil Hideaki Nišino. V odpovědi na otázku komentujících vysvětlil, že PSVR2 je navržen tak, aby poskytoval zážitek nové generace. Přímo ve svých slovech však již neupřesnil, zda problém tkví v hardwaru, softwaru nebo nízké návratnosti vstupní investice.

Reklama

  • PSVR2 nenabídne zpětnou kompatibilitu s původním PSVR

Jako pravděpodobný důvod, proč si hry mezi oběma generacemi nezahrajeme, uvedl Nišino pokročilejší funkce PSVR 2, včetně ovladačů s haptickou odezvou, HDR, sledování pohybu očí či vylepšené 3D audio. „Vývoj her pro PSVR2 vyžaduje úplně jiný přístup než u původního PSVR,“ dodává Nišino. I přestože se tak dotaz týkal zpětné kompatibility, vysvětlení spíše pokrývá nekompatibilitu dopřednou původního headsetu. 

PlayStation VR2 vyjde začátkem roku 2023, potvrzuje Sony
i Zdroj: Sony

PlayStation VR2 vyjde začátkem roku 2023, potvrzuje Sony

Po měsících střídmého zásobení informacemi Sony oficiálně potvrdilo, že PlayStation VR2 vyjde počátkem roku 2023. Tweet…

23. 8. 2022 07:40

Se zpětnou kompatibilitou mimo hru je taktéž zjevné, že starší tituly, jako je Beat Saber, mají jen málo možností, jak nové zařízení navštívit. Pokud by se na PSVR2 měly dostat, nabízí se, že se tak stane pomocí nových verzí, které vývojáři vyrobí speciální pro novou platformu. To, jak by byly případně naceněné, je nicméně v současné době otázkou.

Samozřejmě, nemůžeme opomenout ani to, že PSVR hry můžete na PS5 spustit už dlouhodobě díky vydání speciálního adaptéru.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama