Planet Zoo k Vánocům naděluje evropské DLC s rysem nebo jezevcem a aktualizaci s restauracemi
i Zdroj: Hrej.cz
Planet Zoo Novinka Planet Zoo k Vánocům naděluje evropské DLC s rysem nebo jezevcem a aktualizaci s restauracemi

Planet Zoo k Vánocům naděluje evropské DLC s rysem nebo jezevcem a aktualizaci s restauracemi

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

7. 12. 2021 15:55

Společnost Frontier Developments pokračuje v aktivním doplňováním obsahu do své budovatelské strategie Planet Zoo. Po sérii balíčků z různých koutů světa konečně došlo i na Evropu, kterou se britští autoři rozhodli spojit s vánoční tematikou a zimními doplňky nebo scenériemi. 14. prosince tak do hry dorazí pět nových zvířat společně s vánočními trhy a dalšími dekoracemi.

Reklama

  • Evropský balíček pro Planet Zoo přináší pět zvířat a předměty inspirované evropskými městy nebo Vánocemi
  • Můžeme se těšit na rysa, kozorožce, jezevce, daňka a mloka
  • S DLC zároveň vyjde aktualizace přinášející restaurace, systém nor, nebo připomínky zemřelých zvířat

Mezi pětici nových stvoření, které můžete ukázat návštěvníkům vaší zoo, patří například v Čechách velmi populární rys ostrovid. Ten je největší kočkovitou šelmou Evropy a hrál důležitou roli například ve večerníčku Václava Chaloupky Madla a Ťap. Také patří mezi silně ohrožené a chráněné druhy zvířat. Vedle něj do hry zavítají daňci, kozorožci horští, jezevci a mlok skvrnitý. Mlok obohatí nabídku expozic, ostatní zvířata budou požadovat na míru vybudované výběhy.

Tradičně si každé zvíře přináší své charakteristické chování nebo návyky. V případě jezevců autoři lákají na novou možnost umisťovat webkamery do jezevčích nor, kde zvířata spí a rodí mláďata. Kozorožci naopak využijí nové enrichmenty v podobě balvanů, po kterých budou divoce poskakovat. Společně s daňky si užijí nové krmelce se strašáky a rysové potřebují drbání pomocí velkých škrabadel s kůrou.

Vedle zvířat samozřejmě hru rozšíří řada nových předmětů a dekorací, mělo by jich být přes 250. Autoři se prý inspirovali především západní Evropou, tedy například Benátkami a Amsterdamem. Na pozadí se pak objeví krajinky švýcarských Alp nebo francouzského venkova. Na Evropskou kulturu odkazují i zdobné mosty, středověké motivy zvířat na cedulích nebo vánoční trhy a dekorace. 

Součástí je také nový scénář, ve kterém musí hráči rozšířit malou zoologickou zahradu na úpatí alpského masivu. K dispozici mají tři sekce inspirované Itálií, Francií a Švýcarskem a klíčem je pro návštěvníky vytvořit kompaktní procházku evropskou faunou.

DLC dorazí 14. prosince společně s aktualizací 1.8. Ta přinese například novinku v podobě restaurací, které lze dále upravovat a návštěvníci se mohou občerstvit dokonce i přímo ve výbězích neagresivních zvířat. Zřejmě v souvislosti s jezevci přibyde také systém nor, které lze zbudovat kdekoliv ve výběhu. V závislosti na zvlnění terénu se pak vytvoří vchod do nory a komnaty se automaticky vytvoří pod povrchem. Zvířata zvyklá na doupata pak budou v norách spát, odpočívat nebo rodit mláďata. K norám také patří zmíněné webkamery a možnost promítat jejich obraz na velkoplošné obrazovky v zoo. 

Planet Zoo k Vánocům naděluje evropské DLC s rysem nebo jezevcem a aktualizaci s restauracemi
i Zdroj: Hrej.cz

Vedle toho autoři do hry přidají i větší možnosti sledování zemřelých zvířat. Na svá oblíbená zvířata budete moct zavzpomínat a největším ikonám vaší zoo lze zbudovat i památníky. Zároveň lze do hry umístit plaketu vzpomínající na skutečné zvíře, třeba vašeho domácího mazlíčka.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama