Organizace ESA oznámila definitivní konec herního veletrhu E3
i Zdroj: ESA
Novinka Organizace ESA oznámila definitivní konec herního veletrhu E3

Organizace ESA oznámila definitivní konec herního veletrhu E3

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

13. 12. 2023 08:56

Veletrh E3 kdysi býval hlavní událostí roku, to už ale dávno neplatí. Z posledních zpráv navíc vyplývá, že už pořadatelé vzdali veškeré snahy, dalšího ročníku už se nedočkáme.

Reklama

  • ESA oznámila konec E3
  • Jedním z důvodů jsou nové možnosti v prezentaci videoher
  • Poslední fyzická akce se uskutečnila v roce 2019

Organizace Entertainment Software Association, která za veletrhem stojí, ve zprávě magazínu The Washington Post potvrdila, že už se o další ročník pokoušet nebude. „Po více než dvou dekádách pořádání akce, která sloužila jako hlavní výkladní skříň amerického a světového videoherního průmyslu, se Entertainment Software Association rozhodla ukončit E3,” uvedl Stanley Pierre-Louis, prezident a výkonný ředitel ESA.

Je E3 skutečně po smrti? Zatím ne, ve hře může být i přemístění do Evropy
i Zdroj: Vlastní fotografie

Je E3 skutečně po smrti? Zatím ne, ve hře může být i přemístění do Evropy

Velká videoherní výstava Electronic Entertainment Expo (E3) utrpěla vlivem covidu velkou ránu. Podle mnohých se již znovu…

23. 6. 2023 13:45

Následně uvedl, že jedním z důvodů, proč v posledních letech klesal význam E3, jsou nové možnosti, které studia a vydavatelé využívají, aby upozornili na své produkty, přímo zmínil předem nahrané prezentace a živé streamy. Ve srovnání s účastí na E3 jde pochopitelně o výrazně levnější metody. „Víme, že je těžké se s tak oblíbenou akcí rozloučit, ale je to správné vzhledem k novým možnostem, které má náš průmysl k oslovení fanoušků a partnerů.”

Veletrh postupem času opouštěli důležití vystavovatelé, od roku 2019 chyběla společnost Sony, dále šlo o Nintendo či EA. V roce 2020 byla akce z důvodu koronavirové pandemie zrušena, s dalším ročníkem došlo na online event, který se však setkal s vlažným přijetím. ESA se následně snažila o návrat na výstaviště, to se ale nakonec nepodařilo. V minulém roce i letos byla akce zrušena. 

Dalo by se říct, že otěže alespoň částečně převzal Geoff Keighley s vlastními eventy. V létě jde o Summer Game Fest a Opening Night Live v rámci Gamescomu, závěr roku zase patří The Game Awards.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama