Letošní ročník E3 byl oficiálně zrušen. Znamená to definitivní konec nejdůležitější herní události?
i Zdroj: Microsoft / ESA
Novinka Letošní ročník E3 byl oficiálně zrušen. Znamená to definitivní konec nejdůležitější herní události?

Letošní ročník E3 byl oficiálně zrušen. Znamená to definitivní konec nejdůležitější herní události?

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

30. 3. 2023 22:51 1

Agentura ESA v mailové zprávě oznámila, že definitivně ruší letošní ročník veletrhu E3. Navázala tak na přibývající omluvenky velkých společností, které se odmítly obnovené akce účastnit a potvrdila spekulace, které se šířily po nečekaném odřeknutí Ubisoftu. Informoval o tom magazín IGN.

Reklama

  • E3 letos nebude

Akce se měla po dvouleté pauze způsobené pandemií koronaviru odehrát v půlce června v tradičním místě výstaviště v Los Angeles. O organizaci se měla poprvé starat společnost Reedpop, pořádající každoroční setkání PAX. 

Slibovaná velkolepá show ale dostávala trhliny od samého začátku, kdy kromě déle absentující Sony potvrdili nepřítomnost i konkurenti z Microsoftu a Nintenda. Před několika dny obrátil také Ubisoft, původně slibující účast. Navázaly na něj další velké firmy včetně Segy. Spekulovalo se tak, že bez významných jmen bude akce úplně zrušena, což se nakonec potvrdilo.

Může jít o defintivní konec historie v zásadě nejvýznamnější herní události? Zatím bylo potvrzeno jen zrušení letošního ročníku. Vzhledem k stávajícímu trendu pořádání vlastních, menších akcí ze strany velkých vydavatelů lze ale jen těžko předpokládat, že by se příští rok situace změnila. Je tedy vysoce pravděpodobné, že E3 tak, jak jsme jí dříve znali, už je definitivně historií…

Společnost Reedpop zatím oznámení otevřeně neokomentovala.

Veletrh Electronic Entertainment Expo probíhal v Los Angeles od roku 1995. Byl určen především pro novináře, vývojáře a obchodníky. Poslední akce v roce 2019 se účastnilo přes 66 tisíc návštěvníků, i když v posledních letech umožňoval vstup i omezenému množství klasických návštěvníků. Masovější veletrh Gamescom v německém Kolíně nad Rýnem zatím zůstává v plánu i pro letošní rok.

Už žádná z velkých firem. Ubisoft obrátil, oznámil že nebude na E3, uspořádá vlastní akci
i Zdroj: Ubisoft

Už žádná z velkých firem. Ubisoft obrátil, oznámil že nebude na E3, uspořádá vlastní akci

Francouzský vydavatelský gigant Ubisoft překvapivě oznámil, že stejně jako ostatní největší herní společnosti nebude…

27. 3. 2023 21:20

Jde-li o výčet jiných akcí, které stále beze změn trvají, Summer Game Fest, který pořádá Geoff Keighley, bude i letos sloužit jako jakási alternativa E3 a jako místo, kde hlavní vydavatelé představí své produkty. Společnosti Microsoft a Ubisoft ve své působnosti navíc také připraví i vlastní akce. Ty se budou podle posledních zpráv shodovat s daty Summer Game Festu (ten proběhne 8.-10. června), a sice postupně  11. června (na kdy připadá separátní předváděčka Starfieldu a také hlavní akce Microsoftu) a 12. června (Ubisoft Forward).

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama