Je E3 skutečně po smrti? Zatím ne, ve hře může být i přemístění do Evropy
i Zdroj: Vlastní fotografie
Novinka Je E3 skutečně po smrti? Zatím ne, ve hře může být i přemístění do Evropy

Je E3 skutečně po smrti? Zatím ne, ve hře může být i přemístění do Evropy

Jakub Fišer

Jakub Fišer

23. 6. 2023 13:45

Velká videoherní výstava Electronic Entertainment Expo (E3) utrpěla vlivem covidu velkou ránu. Podle mnohých se již znovu opakovat nebude, namísto toho se představovací akce jednotlivých výrobců rozštěpí. Nejnovější informace navíc přiživují neveselou skutečnost.

Reklama

  • Konferenci E3 možná čeká zrušení, možná přestěhování do jiného města
  • Vlastník, firma ESA, jasně specifikoval, že konečné rozhodnutí ještě nepadlo

Server Videogames Chronicle (VGC) cituje odbor turismu města Los Angeles, který na svých webových stránkách uvedl, že z plánovaných akcí konaných v „městě andělů“ vypadává pořádání veletrhu E3 2024 a E3 2025.

Na 99 % lze tedy počítat s tím, že příští rok, ani rok poté se E3 neodehraje ve svém klasickém působišti, v Los Angeles. Nemusí to však hned naznačovat, že akce je po smrti a že už se takto velkého svátku videoher nedočkáme.

S E3 to údajně nevypadá dobře. Mluví se dokonce o možném zrušení letošního ročníku
i Zdroj: ESA / E3 2020 press kit

S E3 to údajně nevypadá dobře. Mluví se dokonce o možném zrušení letošního ročníku

Společnost ReedPop, která připravuje letošní ročník veletrhu E3, sice avizovala, že se návštěvníci mohou těšit na velké…

29. 3. 2023 08:41

Společnost ESA, která práva na E3 vlastní, totiž může přemýšlet nad přemístěním akce do jiného města. Spekuluje se pochopitelně o těch největších městech USA, jako je San Francisco, New York nebo Seattle. Vyloučeno však není ani to, že by se takto velká událost (třebaže dočasně) přesunula do Evropy.

ESA celou situaci komentovala na popud VGC a uvedla, že o zrušení ročníku E3 2024 ještě rozhodně nebylo rozhodnuto: „ESA v současné době vede rozhovory o E3 2024 (a dalších ročnících) a v tuto chvíli nebylo učiněno žádné konečné rozhodnutí ohledně této akce.“

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama