Nové úrovně Celeste vám dají zabrat
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nové úrovně Celeste vám dají zabrat

Nové úrovně Celeste vám dají zabrat

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

24. 12. 2018 10:18 3
Reklama

Celeste začala jako malý projekt na game jamu, který dali dohromady během čtyř dní Matt Thorson a Noel Berry. Prototyp se velice líbil, a tak se autoři rozhodli působivou plošinovku rozšířit. Pokud sledujete herní svět pravidelně, možná vám neuniklo, že Celeste posbírala po svém vydání mimořádně dobré známky, a navíc si odnesla i řadu ocenění, například na nedávných The Game Awards.

To vše přispělo k tomu, aby se hře zadařilo i z komerčního hlediska a mohla nedávno oslavit více než půl milionu prodaných kusů. Celeste vyšla letos v lednu, takže za sebou má necelý rok života na všech hlavních platformách, včetně Switche. Tím ale její vývoj nekončí.

Matt Thorson se nechal na twitteru slyšet, že do hry přidá několik rozlučkových úrovní, které by měl mít hotové už začátkem příštího roku. Kromě toho se plánuje brzy podělit o své další plány, s dalším rozšiřováním Celeste se už ale příliš nepočítá. Pokud se do hry budete chtít společně s novým obsahem znovu pustit, zkuste se před tím trochu rozcvičit. Slibované úrovně se totiž mají pyšnit velmi vysokou obtížností.

V souvislosti s prodejními čísly se ozvala i autorka soundtracku Lena Raine s informací, že soundtrack Celeste si zakoupilo už přes 6000 fanoušků. Zajímavějším číslem ale je, že na Spotify zaznamenala hudba ze hry více než čtyři miliony spuštění. Kromě LP si jako vzpomínku na Celeste budete moci zakoupit i její limitovanou fyzickou kopii, která vyjde začátkem března, ovšem pouze na PS4 a Nintendo Switch.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama