Nová aktualizace Steam Cloud Sync dovolí plynule přecházet mezi Steam Deckem a počítačem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nová aktualizace Steam Cloud Sync dovolí plynule přecházet mezi Steam Deckem a počítačem

Nová aktualizace Steam Cloud Sync dovolí plynule přecházet mezi Steam Deckem a počítačem

Radek Raudenský

Radek Raudenský

25. 1. 2022 11:00

Steam Deck se profiluje jako ideální varianta pro ty, kteří často cestují a pro hraní tolik nevyužijí počítač jako přenosnou konzoli. No ale přeci - co když zrovna vlak přijíždí na konečnou, vy rychle vypnete Steam Deck a doma už si chcete sednout spíš k velkému monitoru u počítače? I pro tyto situace bude Deck připravený – Valve totiž oznámilo, že vylepšuje svou technologii Steam Cloud Sync pro plynulý přechod mezi platformami.

Reklama

  • Valve aktualizuje Steam Cloud Sync pro plynulé přecházení mezi platformami
  • Když hráč Steam Deck “vypne” a neukončí hru, nebude to problém - hra sama nahraje uložený postup do cloudu

Valve počítá s tím, že hráči budou často uspávat Steam Deck bez toho, aby hru „správně“ ukončili. Za normálních okolností by takto uspaná hra neodeslala data o novém průběhu na server, při dalším spuštění na počítači by se tak nic nezměnilo. Nová aktualizace Cloudu ale dovolí přenosné konzoli nahrát upravená data z průběhu hry i při přechodu do režimu spánku. Jakmile se hráč rozhodne titul hrát jinde, bude na něj čekat hra v takovém stavu, v jakém jí naposledy opustil – ať už na počítači, notebooku nebo třeba dalším Steam Decku.

Tato funkce je volitelná, normální nahrávání uloženého průběhu hry po správném vypnutí hry stále zůstává, přičemž tato funkce byla přístupná i předtím. Jde ale o velké zjednodušení a zpohodlnění používání této konzole. Zatím ale není jasné, jak na to bude reagovat původně uspaná hra, pokud se k ní zase později vrátíte - zdali bude nutné hru vypnout a nechat stáhnout nová data, nebo se průběh hry taktéž přizpůsobí nejaktuálnějšímu stavu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama