Vývojář odpověděl na otázky ohledně handheldu Steam Deck. Jak dlouho vydrží baterie? Jak moc se zahřívá? A jak se na něm hraje v porovnání se Switchem?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vývojář odpověděl na otázky ohledně handheldu Steam Deck. Jak dlouho vydrží baterie? Jak moc se zahřívá? A jak se na něm hraje v porovnání se Switchem?

Vývojář odpověděl na otázky ohledně handheldu Steam Deck. Jak dlouho vydrží baterie? Jak moc se zahřívá? A jak se na něm hraje v porovnání se Switchem?

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

11. 1. 2022 11:21

Příští měsíc dorazí handheld Steam Deck, skrze který Valve nabídne alternativu ke konzoli Nintendo Switch. Kapesní PC měli hráči obdržet už v prosinci, došlo ale na odklad o dva měsíce. Jeho důvodem by však nemusel být nedostatek součástek, jak Valve oficiálně vysvětlovalo.

Reklama

  • Zaměstnanec Valve sdílel své zkušenosti s chystaným handheldem
  • Zařízení vydrží v provozu od dvou do pěti hodin
  • Zahřívání není nijak výrazné, to samé platí i pro hlasitost chlazení
  • V porovnání se Switchem je Steam Deck stabilnější, vývojář chválí rozvržení tlačítek

Server Boiling Steam přinesl rozhovor se zaměstnancem Valve, který pro jistotu chtěl zůstat v anonymitě. Hned na úvod zmínil, že není úplně přesvědčen, že zpoždění o dva měsíce způsobil výpadek v dodávkách součástek, podle něj šlo spíše o úpravy operačního systému SteamOS, který ještě vyžadoval dodatečnou péči. Valve tedy raději posunulo termín pro uvedení na trh.

Na Steam Deck si hráči počkají o něco déle, výrobce jeho vydání odložil o dva měsíce
i Zdroj: Hrej.cz

Na Steam Deck si hráči počkají o něco déle, výrobce jeho vydání odložil o dva měsíce

Připravovaný handheld Steam Deck společnosti Valve zřejmě ještě není dopečený tak, jak výrobce plánoval. Původně totiž měly…

11. 11. 2021 11:18

Vývojář měl k dispozici devkit, mohl tedy z vlastní zkušenosti říct, jak se zařízení chová. Výdrž baterie se pohybuje od dvou do pěti hodin v závislosti na vytížení APU. Sluší se připomenout, že se uvnitř skrývá čip od AMD s procesorovými jádry Zen 2 a grafikou generace RDNA 2.

Co se týče nahrávacích časů, rozdíl ve využívání SSD disku a microSD karty má být téměř neznatelný. Zatím se zdá, že spolu s vypnutím Steam Decku dojde i k ukončení rozehrané hry, Valve ale podle všeho pracuje na možnosti okamžitě pokračovat v hraní, což umí třeba konzole Xbox Series.

Další detaily se týkají běžného zacházení. Zařízení se během hraní zahřívá, vývojář ale dodal, že se nikdy nedostavil nepříjemný pocit. Systém chlazení někdy může být poněkud hlasitější, rozhodně ale nijak výrazně neruší. Ve srovnání se Switchem je podle něj hraní pohodlnější, obzvlášť pak v případě delšího sezení. Pochválil rozvržení tlačítek, širší rozměry zajišťují lepší balanc. Žádné problémy nezaznamenal ani po připojení k velkému monitoru. 

Závěrem prohlásil, že ho Steam Deck nezklamal. Sám je přesvědčen, že mnoho lidí potěší, určitě se ale najdou i nespokojení zákazníci. Pokud se k němu bude přistupovat jako k handheldu, na němž běží hry v rozumném nastavení, jde podle něj o fantastické zařízení.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama