Nastal čas pro novou generaci tvůrců? Producent Final Fantasy XVI přemýšlí nad budoucností série
i Zdroj: Square Enix
Final Fantasy XIV Online Novinka Nastal čas pro novou generaci tvůrců? Producent Final Fantasy XVI přemýšlí nad budoucností série

Nastal čas pro novou generaci tvůrců? Producent Final Fantasy XVI přemýšlí nad budoucností série

David Bernard

David Bernard

13. 1. 2024 14:00

Naoki Jošida, známý také jako Yoshi-P, bezesporu patří k předním tvůrcům série JRPG her Final Fantasy. Producent se nyní zamýšlí nad otázkou, zda nenastal čas pro předání tvůrčích otěží mladší generaci.

Reklama

  • Naoki Jošida přemýšlí nad budoucností série Final Fantasy
  • Myslí si, že možná nastal čas pro novou generaci tvůrců
  • O vedoucím vývoje dalšího dílu prozatím nebylo rozhodnuto

Herní producent Naoki Jošida neoddělitelně patří k japonské série Final Fantasy, o tom není pochyb. V rozhovoru pro YouTube kanál Academy of Interactive Arts & Sciences (čas 1:01:00) se rozpovídal o směru, kterým se kultovní série ubírá. Domnívá se, že možná nadešel čas, aby tvůrčí otěže převzala mladší generace. Dle Jošidy se vydavatelství Square Enix prozatím nerozhodlo, kdo povede vývoj sedmnáctého dílu série, naznačilo však, že se pravděpodobně nebude jednat o něj samotného.

V tuto chvíli řeknu pouze to, že ještě není nic rozhodnuto. To znamená, pokud bych k tomu měl něco říct, že jsem měl možnost pracovat na dvou titulech ze série, a to na Final Fantasy XIV a Final Fantasy XVI. Možná je čas na někoho nového, víte. Místo toho, aby se o další díly starali stále stejní staří kluci. Myslím, že v některých ohledech by bylo dobré nahlédnout do budoucnosti a přivést novou generaci s mladistvějším cítěním, aby vytvořila nové Final Fantasy s výzvami, které vyhovují dnešnímu světu,” vyjádřil se k tématu Jošida.

Final Fantasy XIV: Dawntrail připlouvá na vlnách nové upoutávky
i Zdroj: Square Enix

Final Fantasy XIV: Dawntrail připlouvá na vlnách nové upoutávky

Hráči populárního MMORPG Final Fantasy XIV se během letních měsíců dočkají již pátého rozšíření. Final Fantasy XIV:…

7. 1. 2024 10:50

Kdo povede vývoj nového dílu je tedy prozatím nejasné. Naoki Jošida se mezi fanoušky série těší obrovským sympatiím, a to převážně díky tomu, jak uchopil populární MMORPG Final Fantasy XIV. To se po dlouhých letech brzy podívá i na obrazovky majitelů herních konzolí Xbox Series X/S. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama