Mrkněte na systémové požadavky Atomic Heart. Hra se na všech platformách objeví už do dvou týdnů
i Zdroj: Mundfish / Focus Entertainment
Atomic Heart Novinka Mrkněte na systémové požadavky Atomic Heart. Hra se na všech platformách objeví už do dvou týdnů

Mrkněte na systémové požadavky Atomic Heart. Hra se na všech platformách objeví už do dvou týdnů

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

10. 2. 2023 09:45

Pseudosovětská střílečka Atomic Heart, která dlouhodobě evokovala sérii Bioshock svým zpracováním světa i schopnostmi, odhaluje necelé 2 týdny do vydání poslední žhavou kartu – hardwarové nároky. Hra od studia Mundfish koneckonců vychází již 21. února, takže pokud si hraní chcete dopřát právě na PC, je na nejvyšším čase prozkoumat, co od vás vývojáři čekají.

Reklama

  • Atomic Heart se dočkává odhalení hardwarových požadavků PC verze
  • Hra vychází už 21. února, kdy zamíří na PC, Xbox One, Xbox Series (včetně Game Passu), PS4 a PS5

Hned na začátek je nutno podotknout, že se tvůrci již dříve nemálo kasali, že se jim velmi vydařila optimalizace pro konzole předešlé i této generace, a zdá se, že to stejné možná zvládli i u PC. Chcete-li totiž dosáhnout n 1080p při nízké úrovni  detailů a 60 FPS, není třeba příliš silná mašina. Vystačíte si jen s tím, že budete v PC disponovat klasickým HDD o 90 GB volného místa (preferovaně však SSD pro rychlejší načítání), procesorem i5-6500 či Ryzen 3 1200, 8 GB RAM a grafickou kartu na úrovni GeForce GTX 1060 nebo Radeon RX 580. 

Mrkněte na systémové požadavky Atomic Heart. Hra se na všech platformách objeví už do dvou týdnů
i Zdroj: Mundfish

To, že by navíc optimalizace měla jít i ke cti vývojářů, rozvedl pro WCCF Tech ředitel hry Robert Bagratuni. Ten v rámci rozhovoru totiž řekl, že výše popsané počty snímků jsou u všech sestav skutečně jen minimum toho, co hráč za hraní povětšinou uvidí. Pokud se tedy do hraní pustíte s kteroukoli z nich, řečených 60 nebo 30 FPS byste měli (podle slov autora) vidět i během maximálně vypjatých scén, kdežto jinde mají být snímky ještě výrazně vyšší. 

„Například s grafickou kartou GeForce GTX 1650 hráči získají minimálně 60 FPS, kdežto maximální ukazatel snímků bude ve většině jiných lokalit ukazovat okolo 100 FPS," prozradil Bagratuni.

Bagratuni taktéž dodává, jak se to má vlastně s kapacitou RAM a jaké důsledky její snížená hodnota přináší. Pokud jde totiž o minimální operační paměť, hraní nebude vždy docela komfortní. Vývojář prozradil, že hru s 8 GB sice hrát půjde, nicméně jen tak, že v nastavení grafiky vyškrtnete “optimalizace shaderů”, což ovšem následně způsobí krátké zadrhávání obrazu při vstupu do nové lokace.  

Pokud si tedy chcete užít hru těchto neduhů, které nikdo nejspíše řešit nechce, je třeba paměti více. Bagratuni proto finálně dodal, že pro pohodlné hraní narůstá potřeba RAM na 12 GB.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama