Meta představuje VR brýle Meta Quest 3. Vyjdou na podzim, budou stát 500 dolarů
i Zdroj: Meta / Verge
Novinka Meta představuje VR brýle Meta Quest 3. Vyjdou na podzim, budou stát 500 dolarů

Meta představuje VR brýle Meta Quest 3. Vyjdou na podzim, budou stát 500 dolarů

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

1. 6. 2023 18:03

Společnost Meta oficiálně oznámila další generaci svého základního modelu VR brýlí Quest. Meta Quest 3 vyjde během podzimu, nabídne základní verzi se 128 GB paměti a zatím nepředstavenou dražší verzi s větší pamětí. Ta základní bude stát 500 dolarů, což je o něco více, než předchůdce.

Reklama

  • Meta Quest 3 byly oficiálně oznámeny
  • Budou stát 500 dolarů a o 40 % lehčí než Quest 2

Quest 3 je podle výrobce až o 40 % lehčí, než předchozí model, zatímco nový grafický čip Snapdragon by měl mít zhruba dvojnásobný výkon. Součástí je také kompatibilita s hrami pro druhou generaci. Další podrobnosti o používání headsetu bychom mohli dostat třeba už dnes večer během konference Meta. Nedávno ale agentura Bloomberg zveřejnila vlastnoruční zkušenosti s používáním, podle kterých je například nárůst grafického výkonu neznatelný, ale z hlediska komfortu použití a kvality zabudovaných kamer by měl být pokrok opravdu znatelný.

S oznámením nové generace došlo i k úpravě pořizovací ceny té stávající. Quest 2 se od 4. června vrátí na cenu 299 dolarů (loni došlo ke zdražení na aktuálních 399 dolarů) a verze s větší 256GB pamětí klesne na 349 dolarů, což je ještě nižší cena než dříve. Společně s dražším a výkonnějším Quest Pro také obdrží softwarovou aktualizaci zvyšující výkonnost procesoru i grafického čipu a odemykající dynamické škálování rozlišení.

Na prvním oficiálním videu si můžete prohlédnout design samotného headsetu, jeho základní funkce a architekturu, ale i nové dotykové ovladače s haptikou TruTouch. Jak se na Questu 3 bude hrát v praxi ale uvidíme až v momentě, kdy se dostane do ruky prvním novinářům nebo zájemcům.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama