HTC na lednové konferenci CES oznámí nového, a zřejmě i dražšího, konkurenta pro Meta Quest 2
i Zdroj: Hrej.cz
Hardware Novinka HTC na lednové konferenci CES oznámí nového, a zřejmě i dražšího, konkurenta pro Meta Quest 2

HTC na lednové konferenci CES oznámí nového, a zřejmě i dražšího, konkurenta pro Meta Quest 2

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

18. 12. 2022 10:10

Společnost HTC plánuje podle exkluzivních informací magazínu The Verge naplno představit svůj nový headset pro virtuální a rozšířenou realitu. Datum oficiálního představení má připadat na 5. ledna 2023, kdy se opět koná každoroční konference CES (Consumer Electronics Show). Globální produktový šéf společnosti HTC Šen Je v tomto směru ovšem už nyní prozradil, že cílem bude nabídnout malý a lehký headset, tzv. „vše v jednom“, který dá zákazníkům kompletní zkušenost s virtuální a rozšířenou realitou.

Reklama

  • HTC prozrazuje více o svém odhaleném headsetu pro smíšenou realitu
  • Cenou bude zařízení nejspíše přesahovat konkurenční Meta Quest 2

V roce 2019 vydalo HTC svůj základní model Vive Cosmos coby lehký headset konkurující tehdy populárnímu Riftu. Bohužel ani toto zařízení neminula četná omezení prvních modelů, která se (snad kromě ceny) podařilo vyřešit u dále vydaného Vive Cosmos Elite, potažmo Vive Flow nebo HTC Focus.

Nová souprava, jejíž jméno zatím neznáme, ale podle náznaků ředitele zřejmě opět přesáhne cenu Meta Quest 2 (399 $), má nabývat tvaru brýlí s předními i bočními kamerami a hloubkový senzorem pro monitorování vašeho okolí. Bude také podporovat ovladače se snímání vašeho pohybu rukou a šesti dráhami pohybu, přičemž baterie vydrží asi dvě hodiny používání.

„Jde o využití pokroků, které jsme udělali nejen v aspektech designu, ale také v technologických aspektech, a zabudovali je do něčeho, co má smysl a co je pro spotřebitele přitažlivé,“ říká ředitel HTC s dalším komentářem ceny. „Jsme v éře, kdy spotřebitelské VR headsety byly masivně dotovány společnostmi, které se snažili odčerpat osobní údaje uživatelů, aby je poskytly inzerentům,“ řekl ředitel na obranu případně vyšší ceny. „Nevěříme, že způsob, jakým k našemu zařízení chceme přistupovat, je kompromis v oblasti soukromí.“

Nepojmenovaný headset společnosti HTC
i Zdroj: HTC via The Verge
Nepojmenovaný headset společnosti HTC

Jednou z klíčových funkcí, kterou Šen opakovaně zmiňuje, jsou již řečené kamery. Podle jeho slov jde o aspekt, který ve vyšší kvalitě než nyní dostupná konkurence předává uživateli video na obrazovku, což mu umožňuje prožít zážitky ve smíšené realitě (např. hraní, sledování filmů nebo také různá cvičení, což ukazuje i na větší stabilitu celé konstrukce). Tato možnost, kterou nyní zprostředkovává jen několik vybraných headsetů, je nicméně stále teprve na začátku – takže když se redaktoři poptali, k čemu by ji zákazník mohl použít, ředitel reagoval zdůrazněním vztahů společnosti se světovými partnery a tvrzením, že nejlepší použití zřejmě dorazí nějakou dobu po vydání. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama