Mapa v Call of Duty: Vanguard rozzuřila muslimskou komunitu hráčů, Activision ji upravil a omluvil se
i Zdroj: Hrej.cz
Call of Duty: Vanguard Novinka Mapa v Call of Duty: Vanguard rozzuřila muslimskou komunitu hráčů, Activision ji upravil a omluvil se

Mapa v Call of Duty: Vanguard rozzuřila muslimskou komunitu hráčů, Activision ji upravil a omluvil se

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

12. 11. 2021 10:43

Společnost Activision hasí další problém, tentokrát související s hráčskou komunitou. Hráči si totiž povšimli, že v režimu zombie se na některých mapách po zemi povalují stránky koránu, a to takovým způsobem, aby po nich hráči i zombie mohli při boji šlapat. Pokládat svatou knihu Islámu  na zem nebo ji dokonce ničit je ale mezi muslimy považováno za velmi nevhodné a urážlivé.

Reklama

  • Na zombie mapách v Call of Duty: Vanguard byly poházené stránky koránu
  • To naštvalo část muslimské hráčské komunity
  • Activision s Treyarchem mapu upravili a omluvili se

Řada hráčů tohoto náboženského vyznání si na tuto skutečnost stěžovala, především na Twitteru pak začala Activision vyzývat k nápravě, nebo ostatní hráče rovnou k bojkotu hry. Také si stěžují na to, že se na vývoji podílejí Arabové, kterým zřejmě podobné zacházení s koránem nevadilo, a že státní orgány zemí Perského zálivu vůbec povolily hru prodávat . Poukazuje se i na to, že Activision v minulosti muslimy urazil skrze necitlivý obsah Black Ops 2 nebo Modern Warfare 2.

Společnost na vlnu nevole rychle reagovala, mapu upravila a komunitě se omluvila. Také přislíbila, že se tak do budoucna už nestane. „Call of Duty je hrou pro každého. Ve hře se omylem objevil obsah necitlivý pro muslimskou komunitu a byl rychle odstraněn. V této podobě se ve hře nikdy neměl objevit. Hluboce se omlouváme. Podnikáme okamžité interní kroky, které by měly zabránit tomu, aby se něco podobného dělo v budoucnosti,“ stojí v oficiálním prohlášení. 

Ještě předtím se za problémy omluvila na sociálních sítích blízkovýchodní pobočka série Call of Duty.

Server IGN upozornil na to, že se k tématu vyjádřil například i vlivný herní vývojář a aktivista Rami Ismail. Ten Activision ocenil za to, že se omluvil, poukázal ale na to, že bylo „absolutně zbytečné a nepotřebné zahrnout korán, po kterém mohou lidé šlapat“.

Call of Duty: Vanguard je dostupný na PC, Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4 a PlayStation 5. Více se o hře samotné dočtete v naší recenzi.

Při psaní textu jsme vycházeli ze strojového překladu příspěvků arabské komunity.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama