Machinarium vychází na PlayStationu 4
i Zdroj: Amanita Design / Machinarium press kit
Novinka Machinarium vychází na PlayStationu 4

Machinarium vychází na PlayStationu 4

Jiří Bigas

Jiří Bigas

23. 9. 2016 09:56 6
Reklama

Dnes už lze v podstatě říci, že point and click adventura Machinarium od studia Amanita Design patří mezi legendy české herní scény, která zabodovala i za hranicemi naší domoviny. Hra z roku 2009 od autorů Samorosta nebo novější Botaniculy nyní vychází i na konzoli PlayStation 4.

Po verzích pro PC, Mac, Linux, Windows Phone, iOS, Android, PS3 či Vitu se bude milá adventura ucházet o přízeň hráčů na další platformě. Destructoid hlásí, že Machinarium už je k dispozici na PlayStation Storu, ale minimálně pro ten evropský to zatím neplatí. V jeho nabídce momentálně najdete verzi pro PS3 (219 korun), Vitu (159 korun), wallpaper a téma pro PS3 (13 korun).

Jistě ale nebude dlouho trvat, než bude Machinarium pro PS4 k dostání i u nás. Destructoid píše, že hra bohužel nenabízí cross-buy a měla by být o něco málo dražší než dosavadní verze. Ale počkejme si na české ceny. V každém případě blahopřejeme Amanitě k dobytí dalšího digitálního území. Jejich hit si určitě zaslouží rozšířit svá teritoria.

Machinarium pro PS4 se objevilo v databázi evropské ratingové asociace PEGI už letos v únoru. Jeho autoři se nedávno pochlubili, že hra od roku 2009 už prodala přes 4 miliony kopií na různých platformách. Doufáme, že teď hezkých pár dalších kopií do této statistika nová verze přidá.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama