Konzole Nintendo Switch by mohla využít technologii FidelityFX Super Resolution od AMD
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Konzole Nintendo Switch by mohla využít technologii FidelityFX Super Resolution od AMD

Konzole Nintendo Switch by mohla využít technologii FidelityFX Super Resolution od AMD

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

17. 2. 2022 09:52

Konzoli Nintendo Switch se i nadále daří naprosto skvěle, celkové prodeje koncem loňského roku překročily 103 milionů kopií. Zatím se zdá, že společnost po OLED verzi v dohledné době žádné zásadní vylepšení nechystá, mohla by si ale pomoct implementací šikovné technologie.

Reklama

  • Switch možná využije FidelityFX Super Resolution
  • Technologie je zmíněna u testovací verze Nintendo Switch Sports
  • Nintendo zatím tuto možnost nepotvrdilo

Zatímco first-party tituly zvládá hybridní konzole poměrně slušně, multiplatformní novinky už handheldu výrazně zatápí. I proto se často spoléhá na využití cloudu. Prezident Nintenda Šuntaro Furukawa nicméně začátkem února avizoval, že se konzole nachází teprve v polovině svého životního cyklu.

Na Twitteru se nedávno objevily stopy vedoucí k možnému využití technologie FidelityFX Super Resolution od společnosti AMD. Ta se objevila u testovací verze Nintendo Switch Sports, předpokládá se tedy, že bude ve hře využita.

FSR je alternativou k technologii DLSS od Nvidie, v základním principu je však mnohem jednodušší, sází na spatiální filtrování a jiný algoritmus škálování. Oproti DLSS 2.0 například nevyužívá informace z předchozích snímků, jako vstupní data využívá pouze pixely jednoho snímku (podobně jako DLSS první generace). FSR tedy neklade tak vysoké nároky na hardware, čímž hraje do karet Nintendu, potažmo Switchi. Na oficiální potvrzení o využití této technologie si ale budeme muset počkat.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama