Nintendo oznamuje ukončení digitálních obchodů pro Wii U a 3DS
i Zdroj: Nintendo / Wii U a 3DS press kit
Novinka Nintendo oznamuje ukončení digitálních obchodů pro Wii U a 3DS

Nintendo oznamuje ukončení digitálních obchodů pro Wii U a 3DS

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

16. 2. 2022 08:40

Na začátku loňského roku vyvstala zpráva o ukončení digitálních obchodů PS3, PS Vita a PSP. Další z handheldů i domácích konzolí se přidává nyní. Nintendo oznámilo, že tutéž proceduru, o níž nás před pozdější změnou svého rozhodnutí spravilo Sony, hodlá napřesrok uplatnit u 3DS a Wii U.

Reklama

  • Konec března 2023 bude značit okamžik vypnutí digitálních obchodů
  • Omezená funkcionalita obchodu postihne jen nákup her a stahování bezplatného obsahu
  • Již vlastněné hry a DLC bude nadále možné stahovat a hrát. 
  • K dispozici zůstane i multiplayer vlastněných titulů

Zatím plovoucím časem, kdy dojde k ukončení obchodu na všech dále zmíněných konzolích, je konec března 2023. Ukončení obchodu postihne New Nintendo 3DS, New Nintendo 3DS XL, New Nintendo 2DS XL, Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL, Nintendo 2DS, Wii U Deluxe a Wii U Basic.

Kromě nákupů a uplatňování kódů je březen přespříštího roku i nejzazším časem, kdy půjde stahovat demoverze a ostatní neplacený obsah. S blížícím se vypnutím e-shopu dojde též na postupné ukončení dalších souvisejících služeb. Upřesnění, které služby budou ovlivněny, najdete dále. 

Mimo hlavního distribučního kanálu budou ukončením prodejů zasaženy i služby platforem StreetPass Mii Plaza, Theme Shop a Nintendo Badge Arcade.

Stahování her, DLC a updatů herního softwaru, jakož i využití online služeb, které hry poskytují, nebude koncem e-shopů jakkoli ovlivněno. Každou z funkcí má být bez omezení možné využít i po březnu 2023, a to podle Nintenda po dohlednou budoucnost. Pakliže navíc propojíte peněženku ze svého Nintendo Network ID, které slouží k nákupům na 3DS a Wii U, se svým Nintendo účtem, můžete zbylé finance po uplynutí března 2023 použít i v prostředí Switche.

Další data, které je ve vztahu ke službách třeba zmínit, jsou tato. 

  • Od 23. května 2022 končí podpora e-shopu s ohledem na použití kreditních, resp. debetních karet pro nabytí peněženky na svém Nintendo účtu.
  • Od 29. srpna 2022 nebude na e-shopu možné uplatnit ani zakoupené karty s předdefinovanou peněžní hodnotou.
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama