Jurassic World Evolution 2 nabídne přirozenější chování dinosaurů i hazardy prostředí
i Zdroj: Hrej.cz
Jurassic World Evolution 2 Novinka Jurassic World Evolution 2 nabídne přirozenější chování dinosaurů i hazardy prostředí

Jurassic World Evolution 2 nabídne přirozenější chování dinosaurů i hazardy prostředí

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

24. 7. 2021 11:20

Jurassic World Evolution 2 dal na letošním Summer Game Festu jasně najevo, že jednou osvědčenou formuli není v zájmu inovace nutné za každou cenu překopat. Jak totiž prozrazuje nejnovější deník studia Frontier, někdy je zkrátka lepší nechat věcem volný průchod a soustředit se výhradně na čisté, řemeslné tříbení.

Reklama

  • Vývojáři Jurassic World Evolution 2 se v novém videu zaměřili na novinky
  • Představili odlišné biomy, úpravu parku i chování dinosaurů

Jedno z předních vylepšení nového dílu oproti originálu je už dřívější představení příběhového režimu. Ten navážen na snímek z roku 2018, Jurský svět: Zánik říše, a volně jej rozvine s vlastní sadou událostí i změn. Kromě něj dostaneme přístup i k čistě stavitelskému Sandbox režimu či nostalgickému Chaos Theory, navracející slávu nejzásadnějším momentům z filmů.

Výslednou paletu režimů uzavře Challenge mode, který už podle názvu obsáhne sérii výzev testujících stavitelství a schopnost managementu. Jak bylo navíc doplněno, stavění se neomezí pouze na zalesněné lokace, ale rozprostře se i na písek nebo sníh. Změna biomu se taktéž projeví na všech frontách, od vizuálu až po hratelnost. Což znamená, že vedle změn kulis budeme nuceni počítat i s písečnými, resp. sněhovými bouřemi nebo extrémními teplotami. 

Největší změna oproti originálu na nás ale nicméně čeká až v nabídce dinosaurů. Ta se nově rozroste o létající i vodní typy a přidá i vítanou možnost dílčí plazy detailněji upravovat a měnit. Jejich chování má být podle vývojářů více autentické a události, jako je přirozená interakce mezi predátorem a kořistí nebo dynamický boj o teritorium, mají být častější a více rozmanité.

Provozování úspěšného podniku, který neshoří v plamenech týden po svém startu, bude taktéž podmíněno disciplinovaným chováním personálu. Jejich vůle následovat stanovený protokol práce bude totiž při přílišném vytížení postupně klesat, což se může při opomíjení projevit i tím, že sabotují některou z částí parku. 

Aby toho nebylo málo, zaměřili vývojáři svou pozornost i na kritiku předchozího dílu. Nad rámec odlišných typů budov proto plánují nabídnout i bohatou volbu jejich designu. Z hlediska hratelnosti zase chtějí původní námět osvěžit oborem paleobotaniky, stavící před hráče povinnost volit také typy rostlin, které daný živočich zrovna vyžaduje.

Jurassic World Evolution 2 je v plánu na pozdní část letošního roku pro PC, PlayStation 4|5, Xbox One a Xbox Series.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama