Jaroslav Beck se chystá na novou životní etapu. Spoluzakladatel Beat Games opouští studio, aby se mohl podílet na změně hudebního průmyslu
i Zdroj: Jaroslav Beck - Facebook
Beat Saber Novinka Jaroslav Beck se chystá na novou životní etapu. Spoluzakladatel Beat Games opouští studio, aby se mohl podílet na změně hudebního průmyslu

Jaroslav Beck se chystá na novou životní etapu. Spoluzakladatel Beat Games opouští studio, aby se mohl podílet na změně hudebního průmyslu

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

19. 5. 2023 12:36

Tvůrčí trio Jaroslav Beck, Ján Ilavský a Vladimír Hrinčár v roce 2018 udělalo díru do světa, když se podělilo o Beat Saber. Společně drželi partu i v následujícíh letech, nyní ale přichází velká změna.

Reklama

  • Jaroslav Beck oznámil, že opouští Beat Games
  • Důvodem je nový projekt, Beck chce participovat na změně hudební branže
  • Ještě předtím se postará o rozjezd nadace Giving Beck

Beat Saber můžeme bez přehánění označit za jeden z nejúspěšnějších herních projektů, které vznikly v Čechách a na Slovensku. Hra si připsala miliony prodaných kopií, v případě jednotlivých skladeb se už pohybujeme v desítkách milionů. Autoři posbírali několik prestižních cen (Golden Joystick Awards, The Game Awards, D.I.C.E. Awards), důležitým milníkem bylo odkoupení studia společností Meta.

Sony potvrzuje Gran Turismo 7 pro PSVR2. Pracuje se také na portu české hry Beat Saber
i Zdroj: Beat Games

Sony potvrzuje Gran Turismo 7 pro PSVR2. Pracuje se také na portu české hry Beat Saber

Veletrh spotřební elektroniky CES 2023 navštívila také společnost Sony, která se věnovala především druhé generaci virtuální…

5. 1. 2023 10:55

Jaroslav Beck se postaral o hudební část celého projektu, doposud působil v pozici šéfa studia, přičemž i nadále dohlížel na hudbu. To se ale mění. Z oznámení vyplývá, že Beat Games opouští, aby se mohl pustit do nového dobrodružství. Sice přiznal, že jde o velmi těžké rozhodnutí, nastal ale čas vystoupit z komfortní zóny a v rámci nového projektu využít získané poznatky o budování firmy a zákonitostech v hudební branži.

“Hudební průmysl stojí na prahu změny. Chci udělat vše, co je v mých silách, a využít vše, co jsem se za posledních 17 let v hudebním průmyslu naučil, abych zajistil, že tyto změny budou pozitivní pro umělce i samotné umění,” vysvětlil svou motivaci.

Brzy tedy začne psát další kapitolu svého života. Na to je však ještě čas, přednost mají dobré skutky. Beck se totiž rozhodl, že založí nadaci Giving Beck, jejímž cílem je poskytnout vybavení pro tvorbu hudby a také příslušné vzdělání mladým lidem ve školách a dětských domovech. “Jak už asi tušíte, hudba zcela změnila můj život k lepšímu, takže chci tuto příležitost zprostředkovat co největšímu množství lidí.” 

Na rozjezd nadace použije část peněz, které mu vydělal Beat Saber. Nejprve začne působit v České republice, Beck nicméně doufá, že brzy bude pomáhat i v zahraničí. Pilotní program odstartuje v horizontu několika měsíců.

“Věřím, že je důležité těšit se na budoucnost. A já jsem určitě velmi nadšený z toho, co se chystá, a to nejen pro Beat Saber, ale pro celý hudební průmysl!”

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama