Japonský bizár. Dva muži šli pracovat do Amazonu, jen aby ukradli hru The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
i Zdroj: Nintendo
Kuriozity The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom Novinka Japonský bizár. Dva muži šli pracovat do Amazonu, jen aby ukradli hru The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Japonský bizár. Dva muži šli pracovat do Amazonu, jen aby ukradli hru The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Jakub Fišer

Jakub Fišer

1. 6. 2023 18:00

Japonsko je zkrátka zemí neomezených možností. Dokazuje to i případ dvou „pracantů“, kteří se nechali zaměstnat ve skladě japonského Amazonu. Šli tam ale s jasným cílem – ukrást pro sebe kopie nové hry ze série Zelda a pak z firmy nepozorovaně zmizet.

Reklama

  • Dva „pracanti“ se nechali zaměstnat Amazonem měsíc před vydáním nové Zeldy
  • Jakmile měli možnost, hru ukradli a v práci už se neukázali

Zpráva přichází z japonského časopisu Shukan Bunshun, který popisuje dva případy, ke kterým došlo ještě před oficiálním vydáním hry The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

V prvním z nich jde o 21letého muže, který byl přijat jako skladník zboží zhruba měsíc před plánovaným datem vydání hry 12. května. Pár dní před vydáním však jednoduše přestal chodit do práce. Když jeho nadřízený zavolal k němu domů, odpověděla matka muže a bez obalu mu sdělila, že její syn doma hraje videohry.

Recenze hry roku: The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
i Zdroj: Hrej.cz

Recenze hry roku: The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

22. 5. 2023 16:50
5

Nejsem v téhle pozici poprvé. Někdy to tak vyjde, že zatímco vy teprve instalujete nějaký titul ke zrecenzování, embargo už…

Později vyšlo na povrch, že se jednalo o hru The Legend of Zelda a žádná fyzická ani digitální kopie hry ještě nebyla vydána. Vychytralý lupič se okamžitě přiznal, že si práci našel pouze proto, aby si hru získal předčasně, a když dorazily dodávky, vzal si jednu kopii ze skladu.

Druhý zaměstnanec, 24letý muž, měl trochu jiné plány. I on přestal chodit do práce záhadně před vydáním hry. Později se přišlo na to, že pachatel ukradl kromě kopie hry i několik předmětů s herní tematikou (sběratelské kartičky nebo ovladač s motivem Zelda).

Oba zaměstnanci pracovali ve skladě v oblasti prefektury Kanagawa. Amazon Japan údajně tyto případy přehlíží (oba muži museli zaplatit za ukradené věci a následně byli propuštěni) a situaci nebere vážně, dokud nedojde k větší krádeži a možnému trestnému činu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama