Nová Zelda se prodává téměř neuvěřitelně. Za první tři dny si připsala 10 milionů kopií
i Zdroj: Nintendo
The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom Novinka Nová Zelda se prodává téměř neuvěřitelně. Za první tři dny si připsala 10 milionů kopií

Nová Zelda se prodává téměř neuvěřitelně. Za první tři dny si připsala 10 milionů kopií

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

17. 5. 2023 15:30

Společnost Nintendo si může možná už nyní označit letošní rok za velmi úspěšný. V pátek vydaná akční adventura The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom totiž potvrdila roli jedné z nejočekávanějších her letošního roku a prodává se doslova královsky. Za první tři dny od vydání si ji koupilo přes 10 milionů hráčů.

Reklama

  • Tears of the Kingdom za první tři dny prodalo deset milionů kopií
  • Jde o nejrychleji prodávanou Zeldu a připsala si i několik dalších rekordů

To z ní dělá nejrychleji prodávané pokračování série The Legend of Zelda. Čtyři miliony prodaných kopií v Jižní a Severní Americe z ní zase dělají nejrychleji prodávanou hru Switche a nejrychleji prodávanou hru jakékoliv platformy Nintendo v historii regionu. V tiskové zprávě to zveřejnil výkonný viceprezident marketingu a komunikace Devon Pritchard.

"Jsme vděční za všechny naše fanoušky, kteří v průběhu let projevili svou vášeň pro The Legend of Zelda, a tato prodejní čísla nejnovějšího dílu i nadále ukazují, jak obrovskou sílu tato série i Nintendo Switch letos mají," dodává.

O prodejních úspěších Zeldy jsme informovali už dříve v souvislosti s rekordními prodeji ve Velké Británii. Tam ale nešlo o historický rekord Nintenda, protože se ještě o chlup lépe prodávali lonští Pokémoni. Ti nicméně dosud prodali 22,1 milionu kopií. Tears of the Kingdom tedy během prvních tří dnů dosáhly téměř na polovinu tohoto výsledku. Breath of the Wild dosud prodal 29,8 milionu kopií. Uvidíme, jak se bude dařit nástupci. Našlápnuto má zatím velmi dobře.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama