Humor i na cesty. Point-and-click adventura Return to Monkey Island vyjde tento měsíc i na mobily
i Zdroj: Hrej.cz
Return to Monkey Island Novinka Humor i na cesty. Point-and-click adventura Return to Monkey Island vyjde tento měsíc i na mobily

Humor i na cesty. Point-and-click adventura Return to Monkey Island vyjde tento měsíc i na mobily

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

7. 7. 2023 07:05

Trhu s mobilními porty velkých populárních sérií a jejich dílů se v posledních letech stále daří, avšak většinou jde o online tituly, jak dokázalo např. Apex Legends nebo nově Call of Duty Mobile. V případě Devolver Digital a studia Terrible Toybox je však situace jiná. Studio se více soustředí na hru jednoho hráče než multiplayer a ve svém prohlášení proto uvedli, že na mobily přinesou nejnovější díl Monkey Island.

Reklama

  • Point-and-click adventura Return to Monkey Island vyjde i na mobily
  • Stane se tak 27. července a hry se dočkají majitelé iOS i Androidu

Společnost oznámila, že nejnovější hra Guybrushe Threepwooda: Return to Monkey Island bude na mobilech k dispozici od 27. července. Po svém loňském uvedení na Windows, PlayStation, Xbox, Switch a později i Linux se nyní uvelebí i na App Store a Google Play (iOS a Android), a to s tím, že předběžné registrace jsou již spuštěny. 

Return to Monkey Island vyšel v loňském roce kolem začátku podzimu a šlo o projekt, který vedl Ron Gilbert, spolutvůrce původní Monkey Islandu. Tvůrce ještě před oficiálním odhalením hry návrat série teasoval, kdy na svém blogu zveřejnil na apríla příspěvek, kde fanoušky lákal o svém záměru vytvořit další hru ze série. Vzhledem k tomu, že to bylo tehdy 1. dubna, mnozí se věřili, že se jedná o hravou Gilbertovu lest – naštěstí tomu tak ale nebylo.

Titul tedy následně vyšel o několik měsíců později a stal se kriticky úspěšnou hrou. Ačkoli tedy víme, že Metacritic mnoho hráčů neuznává, neodpustíme si stejně zmínku, že na tomto agregátoru má hra hodnocení od 86 do 87 (podle hodnocené verze) a přímo na Steamu má pak v téměř 7 tisíci recenzích 92 %.

Recenze Return to Monkey Island - očima člověka, který nemá zkušenost s původními hrami
i Zdroj: Tadeáš Pepř / Hrej.cz

Recenze Return to Monkey Island - očima člověka, který nemá zkušenost s původními hrami

27. 9. 2022 16:00

Příběh Gyubrushe Threepwooda začal před 32 lety. Poslední kapitoly od původních autorů se dočkal až letos. Jaký je Return to…

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama