HTC představuje univerzální bezdrátové VR brýle XR Elite. Jsou jedny z nejpokročilejších a nejdražších na trhu
i Zdroj: Tisková zpráva
Novinka HTC představuje univerzální bezdrátové VR brýle XR Elite. Jsou jedny z nejpokročilejších a nejdražších na trhu

HTC představuje univerzální bezdrátové VR brýle XR Elite. Jsou jedny z nejpokročilejších a nejdražších na trhu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

6. 1. 2023 11:39

Společnost HTC na CESu představila svou vlastní odpověď na konkurenční bezdrátový Meta Quest 2. HTC Vive XR Elite taktéž nabídne kompletní řešení v bezdrátovém těle, navrch ale přihodí výborné rozlišení 4K (2K na jedno oko) při 90Hz, výkonný hardware nebo kameru pro fungování augmentované reality. Zároveň je ale také pořádně drahý.

Reklama

  • HTC představilo svůj špičkový bezdrátový VR headset Vive XR Elite
  • Nabízí solidní rozlišení, výkon i neuvěřitelnou výdrž baterie. Také je celkem lehký
  • Cena ale startuje na téměř 35 tisících korun

Kromě zmíněného vyššího rozlišení nabízí nový headset 110stupňové zorné pole a pohání jej Snapdragon XR2 s 12 GB RAM. Pro ukládání her poslouží 128GB paměť. Magazín PCGamer odhaduje, že je přístroj zhruba třikrát výkonnější než zmíněný Meta Quest 2, na druhou stranu je ale také podstatně dražší. Předobjednávky v českých obchodech startují na 34 990 korunách. 

Dražší jsou už jen profesionální HTC Vive Focus 3 Business Edition. Brýle od HTC ale tradičně patří k nejdražším VR zařízením, zájemce tedy asi cena nepřekvapí.

Přístroj má být maximálně kompaktní, pro uložení do pouzdra ho lze složit jako klasické brýle. Headset má také zabudované dioptrie pro přizpůsobení ohniska, takže ho mohou používat i hráči kteří nosí brýle. XR Elite údajně váží 625 gramů i s baterií. Bez baterie, tedy při připojení k počítači, se dostanete na 240 gramů, což je velmi solidní hmotnost. Nabitá baterie má mimochodem vydržet zhruba 15 hodin hraní, což je opravdu hodně. Meta Quest 2 slibuje na jedno nabití jen zhruba 2-3 hodiny hraní.

Při spuštění prodeje bude v dedikovaném obchodě připravených zhruba 100 her, zároveň ale headset podporuje i Steam VR, o zábavu tedy nouze nebude.

Společnost Meta už delší dobu chystá taktéž špičkové brýle Meta Quest Pro, které nabídnou srovnatelnou techniku. Zatím ale neznáme cenu. Uvidíme, jak si oba konkurenti povedou.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama