Hráči Baldur’s Gate 3 dostávají bany za nahrávání lechtivých scén. „Otravné,” reagují vývojáři
i Zdroj: Larian Studios
Baldur's Gate 3 Novinka Hráči Baldur’s Gate 3 dostávají bany za nahrávání lechtivých scén. „Otravné,” reagují vývojáři

Hráči Baldur’s Gate 3 dostávají bany za nahrávání lechtivých scén. „Otravné,” reagují vývojáři

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

5. 1. 2024 16:25 1

Trocha nahoty neuškodí. Nebo snad ano? Microsoft je v případě Baldur’s Gate 3 nekompromisní.

Reklama

  • Hráči Baldur’s Gate 3 dostávají bany na konzolích Xbox Series za nahrávky obsahující explicitní scény
  • Studio Larian chce problém probrat přímo s Microsoftem

Uvedení Baldur’s Gate 3 na konzolích Xbox se neobešlo bez problémů, hráče trápí především ztráty uložených pozic, které ještě Microsoft nezvládl úplně vyřešit. Nyní se objevila další záludnost spojená s explicitními scénami.

Ve hře při troše snahy můžete narazit na lechtivé momenty. Díky některým z nich si autoři zajistili neobyčejně velkou pozornost, za vše mluví scéna s medvědem. Není se čemu divit, že si hráči podobné situace chtějí zaznamenat. Některé však krátce poté čekalo nepříjemné překvapení.

Polyamorie, démoni i hrátky s medvědem. Baldur’s Gate 3 si nebere servítky s žádným typem romance
i Zdroj: Larian Studios

Polyamorie, démoni i hrátky s medvědem. Baldur’s Gate 3 si nebere servítky s žádným typem romance

Vývojářské studio Larian si už dříve zasloužilo pověst studia, které si při představení her výrazně lebedí ve svérázném…

8. 7. 2023 12:25

„Včera večer jsem nahrál tři klípky, v nichž bylo vidět nahé skotačení v táboře,” svěřil se na Redditu uživatel Daddy-Vegas, který poukázal na skutečnost, že se videozáznam ve výchozím nastavení konzole automaticky nahrává na server. Snímky však neprošly automatickou kontrolou. „Každý klip se počítal jako samostatný přestupek, na účtu jsem dostal roční ban,” postěžoval si, přičemž zdůraznil, že přišel o možnost hrát jakoukoli hru vyžadující připojení k internetu. Zároveň poznamenal, že nedostal žádné varování či možnost inkriminované klipy odstranit. 

Není ostatně jediný, na podobný problém narazila celá řada dalších lidí, což je patrné z diskuze na Redditu. Dobrá zpráva je, že Daddy-Vegas uspěl s odvoláním, ban mu byl nakonec zrušen. Studio Larian se však rozhodlo, že by se měl problém vyřešit trochu jinak.

Na situaci zareagoval ředitel vydavatelské divize studia Larian – Michael Douse. „Zaznamenali jsme zprávy, že někteří hráči dostali ban nebo se jinak potýkali s problémy na Xboxu, když nahráli screenshoty/videa,” uvedl v příspěvku na síti X s tím, že studio celou záležitost projednává s Microsoftem. „Je to otravné,” povzdechl si. Je však otázkou, jak by chtěli vývojáři problém řešit. 

Závěrem se sluší poznamenat, že se případným komplikacím můžete vyhnout v nastavení hry, kde je možné zcela vypnout nahotu. Pokud nechcete přijít o pikantní momenty, je dobré vypnout automatické sdílení pořízených obrázků a videí v nastavení konzole.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama