Polyamorie, démoni i hrátky s medvědem. Baldur’s Gate 3 si nebere servítky s žádným typem romance
i Zdroj: Larian Studios
Baldur's Gate 3 Novinka Polyamorie, démoni i hrátky s medvědem. Baldur’s Gate 3 si nebere servítky s žádným typem romance

Polyamorie, démoni i hrátky s medvědem. Baldur’s Gate 3 si nebere servítky s žádným typem romance

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

8. 7. 2023 12:25

Vývojářské studio Larian si už dříve zasloužilo pověst studia, které si při představení her výrazně lebedí ve svérázném humoru – a ani naposledy tomu nebylo jinak. Při včerejším streamu, který svérázně pojmenovali Panel From Hell, se studio totiž sice pochlubilo novinkami k v Baldur’s Gate 3, nicméně opět jinak, než mnozí hráči čekali. Se svým nejnovějším vstupem se totiž zaměřilo právě na romance – a jak jinak než vskutku „unikátní“ cestou.

Reklama

  • Vývojáři z Larianu předvedli novinky k Baldur’s Gate 3 týkající se romancí
  • V rámci hry bude možné zažít tradiční vztahy, obětování démonům i sex s druidem v obou podobách

První romantická scéna, kterou jsme videem mohli spatřit, byla poměrně nevinná, kdy v mnohém vlastně připomínala i studio BioWare. V rukopisu tohoto studia se totiž jednalo jen o večeři s Karlach, tieflingskou barbarkou, s níž se hráč postupně sbližovala stále více a více, až se nakonec nebylo třeba sbližovat o nic dále. 

Oproti tomu zbytek už tak typický nebyl a je podnětem k debatám, které hru nyní obklopily. Vše se začalo zvrhávat u scény Halsina, lidského druida, kde se celá výměna sice opět zahájila normálně (hráč přistoupil k Halsinovi v oblasti lesa), nicméně poté došlo na to, co nejlépe vysvětlují pouze slova hlavního vývojáře Adama Smitha: 

Uvažovali jste někdy nad tím, jaké jsou asi všechny ty radosti a rozkoše, které plynou ze sexuálního styku s druidem při jeho zvířecí přeměně? Protože my ano, a nakonec jsme skončili u toho, že jsme lidem dali přesně to, co chtějí: něžný, dobrovolný románek s člověkem dočasně proměněným v medvěda grizzlyho.“ 

Jak už z toho poměrně výmluvného popisu plyne (a jak pak za docela vtipných okolností přímo ukáže i přiložená ukázka), možností romance budou skutečně bohaté. V závislosti na tom, jaký dialog v daný moment zrovna zvolíte, můžete proto výše např. 

  • celý vztah s Helsinem ihned ukončit a dále nepokračovat; 
  • ujistit Helsina, že je vše v pořádku, a pokračovat dále v lidské podobě; 
  • nebo... jak už vidíte sami, po nechtěné přeměně Helsina dát druidovi vědět, že se vám jeho druhá podoba líbí více než první a že chcete, aby si ji nechal.

Během prezentace se stalo právě toto poslední – což je i důsledkem toho, jak se u vývojářů Larianu tradičně vedou prezentaci. Vývojáři nechali podobně jako dříve živé publikum opět rozhodovat o všem, co hráč provede, a forma medvěda se jim z pochopitelných důvodů zdála natolik přitažlivá, že byla i finální. 

Ani další romance ovšem neurazily, ač nebyly rozhodně tak peprné. Např. víme, že že některé vztahy s postavami mohou zahrnovat také polyamorii (tedy udržování více milostných vztahů zároveň), jiné zase nešťastné konce (např. vaše obětování démonovi). A jiné? Inu, ty se zase vrací ke kořenům studia BioWare, kdy jen jediná noc s další postavou může skončit i tím, že mezi vámi přeskočí i jiskřička něčeho více, a vznikne pouto, které překlene věky.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama