Hideo Kodžima údajně vyjednává s Microsoftem o vydání jeho další hry
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hideo Kodžima údajně vyjednává s Microsoftem o vydání jeho další hry

Hideo Kodžima údajně vyjednává s Microsoftem o vydání jeho další hry

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

8. 4. 2021 10:49 1

Hideo Kodžima patří mezi ikony herní branže, čehož dosáhl díky neotřelým hrám, které se často vymykají zavedeným standardům. Není tedy divu, že je o něj velký zájem, objevují se náznaky na možnou spolupráci se Sony i s Microsoftem. Jakým směrem se tedy Kodžima vydá?

Reklama

  • Spekulace naznačují, že Kodžima stojí za nově oznámenou hrou Abandoned
  • S tím nesouhlasí novinář Jeff Grubb, Kodžima údajně jedná s Microsoftem

Poslední spekulace jsou hodně divoké. Naznačují totiž, že má Kodžima prsty v čerstvě oznámeném survival hororu Abandoned. K němu se na oficiálním PlayStation blogu přihlásilo studio Blue Box, podle všeho by ale mohlo jít o formu virálního marketingu, za nímž stojí Kodžima.

K situaci se vyjádřil i novinář Jeff Grubb, podle něj jsou tyto informace mylné, protože Kodžima nyní vyjednává s druhým táborem. „Podle zdroje obeznámeného s celou situací Kodžima nyní diskutuje s Microsoftem o vydání jeho další hry. A ano, figurka na poličce Phila Spencera odkazuje na potenciální dohodu s tímto legendárním vývojářem. Nemohu ale potvrdit, jestli Xbox dohodu již uzavřel,“ řekl s tím, že chce Microsoft japonský talent pořádně vytěžit.

Možná se ptáte, jak s celou záležitostí souvisí polička Phila Spencera. Ta je totiž také zdrojem mnoha spekulací. Nutno ale dodat, že se zde čas od času najdou předměty, které skutečně odkazují na chystané novinky. Příkladem může být konzole Xbox Series S, která se v jednom ze streamů z pokoje šéfa Xboxu objevila celé měsíce před jeho oficiálním představením. Zmíněná figurka je maskotem studia Kojima Productions. A jak můžete vidět na obrázku níže, významně ji ozařuje světlo lampičky s logem Xboxu.

Maskot studia Kojima Productions na poličce Phila Spencera
i Zdroj: Hrej.cz
Maskot studia Kojima Productions na poličce Phila Spencera

Studio Kojima Productions už několikrát naznačovalo, že k odhalení dalšího projektu dojde co nevidět, celá situace by se tedy mohla brzy vysvětlit.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama