Glen Schofield vzpomíná na začátky vývoje The Callisto Protocol. Video přináší další gameplay záběry
i Zdroj: Striking Distace / Krafton
The Callisto Protocol Novinka Glen Schofield vzpomíná na začátky vývoje The Callisto Protocol. Video přináší další gameplay záběry

Glen Schofield vzpomíná na začátky vývoje The Callisto Protocol. Video přináší další gameplay záběry

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

18. 7. 2022 08:39

Mezi nadějné projekty letošního roku rozhodně patří také The Callisto Protocol. Námět se urodil v hlavě Glena Schofielda, v herní branži zaujal natolik, že nakonec vedl k založení studia Striking Distance, které se pustilo do jeho realizace. A právě o začátcích vývoje kreativní ředitel promluvil v novém videu.

Reklama

  • Ředitel vývoje The Callisto Protocol vysvětluje, jak se rodil námět
  • Sci-fi horor vymýšlel při procházkách v poušti
  • Příprava příběhu a scénáře zabrala zhruba rok a půl

Video vzniklo v redakci magazínu Game Informer. Krom rozhovoru s šéfem studia obsahuje i dosud neviděné záběry přímo ze hry. Schofield je mimo jiné znám jako spoluzakladatel studia Visceral Games, které vzniklo v roce 2009. Tou dobou ještě nemohl vědět, že za dalších deset let začne dávat dohromady další tým, tentokrát pod záštitou společnosti Krafton.

Autoři hororu The Callisto Protocol chtějí využít možnosti ovladače DualSense. Hráči pocítí i praskání kostí
i Zdroj: Striking Distance Studios / Krafton

Autoři hororu The Callisto Protocol chtějí využít možnosti ovladače DualSense. Hráči pocítí i praskání kostí

Ovladač DualSense umí pěkně podtrhnout herní zážitek, tedy když si autoři dané hry dají tu práci a propojí s ním dění na…

22. 6. 2022 09:00

Schofield zavzpomínal na těžké období po odchodu z Visceral Games, kdy si potřeboval vyčistit hlavu. Po několik týdnů chodil každý den na procházku tusconskou pouští, kde kreslil a při tom přemítal o dalším velkém projektu. Z několika nápadů se nakonec rozhodl pro sci-fi horor, který se odehrává na Jupiterově měsíci Callisto.

Jako další nosný prvek označil vězení, jelikož podle něj není nic strašidelnějšího než být ve vězení. Další nápady se pak začaly organicky nabalovat. Následně trvalo zhruba rok a půl, než se mu spolu s týmem pisálků podařilo dokončit příběh a sepsat celý scénář.

Ještě letos se dozvíme, jak Schofieldův námět obstojí v praxi. The Callisto Protocol má vyjít 2. prosince na PC a konzolích Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4 a PlayStation 5.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama