Forza Horizon 5 Novinka Forza Horizon 5 přiveze celkem 11 různých biomů

Forza Horizon 5 přiveze celkem 11 různých biomů

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

28. 7. 2021 11:07

Vývojáři se při prezentování připravovaných her často snaží nabídnout dechberoucí čísla k rozloze herního světa, délce příběhové kampaně nebo počtu vedlejších úkolů. Poslední dobou je důležitou položkou také počet biomů, nejinak tomu je i v případě pátého dílu závodní série Forza Horizon.

Reklama

  • Poslední epizoda Forza Horizon 5: Let’s ¡Go! přináší informace o biomech
  • Ve hře jich bude celkem 11
  • Objevily se také nové záběry přímo ze hry

Pětka vezme virtuální závodníky do Mexika, kde je nechá jezdit po zatím největší mapě, která se v sérii doposud objevila. O biomech se vývojáři ze studia Playground Games zmínili v poslední epizodě vidcastu Forza Horizon 5: Let’s ¡Go!.

Na hráče jich čeká hned 11. Těšit se mohou na džungli, kaňony, písečné pláže, vesnické usedlosti, větrem ošlehané hory, poušť, bažiny, město Guanajuato a další. O procesu tvorby konkrétních lokací promluvil výtvarný ředitel Don Arceta. “Náš tým sbírá materiály z daných lokací a vytváří koncepty, které podtrhují krásu a unikátní detaily každého biomu,” prozradil s tím, že se tým spoléhá na fotogrammetrii a další techniky, které pomáhají přesně zachytit dané prostředí. Cílem je vzbudit v hráčích pocit, že skutečně projíždí Mexikem.

V rámci třetí epizody zmíněného vidcastu přitom vyšlo najevo, že se na zážitku významnou měrou podílí také zvuk, k jehož zpracování autoři využívají ray tracing. S pomocí této technologie totiž mohou v reálném čase vypočítávat jeho odrazy od okolního prostředí, což se údajně výrazně podepisuje na výsledném dojmu z hraní.

To vše si ověříme 9. listopadu, kdy Forza Horizon 5 vychází. Hra míří na konzole Xbox One, Xbox Series a na PC.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama