Festival Playlist ve Forza Horizon 5 bude měnit mapu. Autoři potvrdili auta od Mazdy, BMW stále chybí
i Zdroj: Hrej.cz
Forza Horizon 5 Novinka Festival Playlist ve Forza Horizon 5 bude měnit mapu. Autoři potvrdili auta od Mazdy, BMW stále chybí

Festival Playlist ve Forza Horizon 5 bude měnit mapu. Autoři potvrdili auta od Mazdy, BMW stále chybí

Tadeáš Pepř Radek Raudenský

Tadeáš Pepř, Radek Raudenský

5. 10. 2021 12:30 1

Přesně za měsíc se na naše monitory i televize dostane velice očekávané pokračování arkádové závodní série Forza Horizon. Není tak divu, že nás Playground Games láká na novinky, které nový díl přinese – například upravené sezóny nebo návrat oblíbených aut.

Reklama

  • Studio Playground Games odhalilo několik informací o Forze Horizon 5
  • Vrátí se Horizon Stories i Festival Playlist
  • Série se budou vyvíjet a měnit mapu

Tyto informace nám vývojáři poskytli na Let’s Go! Livestreamu. Ukázali například tvorbu postavy, která se postupem času stala další důležitou součástí celé hry. Příběhové linky Horizon Stories se vrátí i  ve Forza Horizon 5, a to jako části příběhu, které nám toho ale údajně odvypráví mnohem více.

Festival Playlist byl přepracovaný tak, aby se v něm hráč lépe vyznal. Zároveň se studio na tuto funkci mnohem více zaměřilo a každá série se má postupně vyvíjet a hlavně měnit mapu po vzoru populárních battle royale her. Velký návrat slaví legendární vozidlo DMC DeLorean. Ikonický sporťák sice v základu nepatří k nejrychlejším vehiklům, do kterých můžete nasednout, jeho kulturní vliv (především díky filmové sérii Návrat do budoucnosti) je ale nezpochybnitelný. V rámci livestreamu nám také autoři odhalili všechny achievementy. Ty nejsou kdovíjak objevné, skrývají ale pár střípků informací. Na hráče čeká 14 barn finds, tedy vraků aut ve stodolách, 250 zbouratelných bonusových cedulí nebo 7 domů fungujících jako savehousy. Doufejme, že přijde nějaký důstojný, pekelně drahý nástupce edinburského hradu ze čtyřky.

Mezi neobvyklé achievementy lze zařadit snad jen ten, který po hráčích vyžaduje, aby za úsvitu před hotelem vyfotil motýly…

Otazníky stále visí nad kompletním seznamem aut. Autoři avizovali, že se bude měnit s tím, jak bude studio domlouvat další práva. Včera tak do něj konečně přibyly vozidla značky Mazda, kterou zastupují rozličné verze modelů MX-5, RX-7 a RX-8. Během následujících čtyř týdnů ale vyhlížíme především zatím absentující vozidla značky BMW a Bugatti, které by závodním fanouškům opravdu citelně chyběly.

Forza Horizon 5 vychází 9. listopadu na Xbox Series, Xbox One a PC. Samozřejmě bude hned v den vydání součástí nabídky Xbox Game Pass. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama