Forza Horizon 5 dokáže běžet na “autopilota”. Hráči toho využívají a získávají bez námahy obří odměny
i Zdroj: Hrej.cz
Forza Horizon 5 Novinka Forza Horizon 5 dokáže běžet na “autopilota”. Hráči toho využívají a získávají bez námahy obří odměny

Forza Horizon 5 dokáže běžet na “autopilota”. Hráči toho využívají a získávají bez námahy obří odměny

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

9. 11. 2021 10:33 2

Právě dnes se otevírají brány závodní arkády Forza Horizon 5 všem hráčům včetně předplatitelů služby Xbox Game Pass. Zároveň se ale hra potýká s prvním odhaleným exploitem, který umožňuje hráčům bez jakékoliv námahy získávat obří objemy zkušenostních bodů a potažmo i různých odměn. Paradoxně ale nejde o zneužívání bugu nebo jiné technické chyby, autoři jen dali hráčům do rukou moc silnou zbraň, aniž by její využití nějak podmínili.

Reklama

  • Forza Horizon 5 nabízí možnost, jak bez námahy získat spoustu zkušeností a peněz
  • Jde o nedomyšleně silný asistent zatáčení
  • Lze předpokládat, že dojde k úpravám

Forza Horizon 5 je maximálně přístupným závoděním, letos proto autoři do nastavení usnadnění dodali i další úroveň asistence samotného ježdění. Protipólem toho, co Playground Games nazývají “simulací” je v tomto případě možnost automatického zatáčení, vhodná zřejmě jen pro úplné závodní analfabety. Při sepnutí dalších asistencí (kontroly trakce, ABS a dalších) totiž u lépe ovladatelných aut skutečně stačí jen držet spoušť plynu a hra velmi spolehlivě běží v podstatě na autopilota.

Toho začali hráči ihned využívat. I při tomto nastavení totiž hra za odjeté závody uděluje plnou dávku zkušenostních bodů a jen mírně snížené množství herní měny. V případě extrémně dlouhých vrcholných závodů Goliáš, Kolos a dalších lze tedy v případě vytvoření vlastní modifikace události (maximum je 50 kol) a aretace tlačítka pro plyn na ovladači nebo klávesnici nechat hru běžet. Někteří hráči tak nechávají hru jezdit třeba přes noc a po osmi hodinách sbírají miliony zkušenostních bodů, které je posunou o necelých 200 hráčských úrovní vpřed. To s sebou samozřejmě nese i gigantický objem odměněných kreditů, bodů ovládnutí auta a s tím souvisejících dalších odměn.

Hráči se toho okamžitě chytají. U konkrétních vozidel se už v nabídce sdílených tuningů objevují desítky nastavení přímo optimalizovaných pro tuto metodu. A ostatní uživatelé je hojně stahují.

Vzhledem k tomu, že nejde o žádné zneužití chyby, ale využití možností, které autoři do hry implementovali, nejde o žádné porušování pravidel. Lze ale předpokládat, že tato možnost jednoduchého výdělku z Forzy Horizon 5 rychle zmizí. Ať už formou omezení pravidel nebo úprav schopností “autopilota”. První videa zabývající se tímto postupem se na YouTube objevily předevčírem.

Více si o hře můžete přečíst v naší recenzi nebo článku plném rad a tipů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama