FIFA 22 přišla o téměř dvacet národních týmů. Chybí celá Afrika i důležitá evropská mužstva
i Zdroj: Hrej.cz
FIFA 22 Novinka FIFA 22 přišla o téměř dvacet národních týmů. Chybí celá Afrika i důležitá evropská mužstva

FIFA 22 přišla o téměř dvacet národních týmů. Chybí celá Afrika i důležitá evropská mužstva

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

15. 9. 2021 18:30

Připravovaný nový ročník virtuálního fotbalu FIFA 22 pomalu odhaluje, co hráčům v letošním roce přinese. Samozřejmě se chlubí řadou novinek i aktualizovanými statistikami nejlepších hráčů, s o něco menší pompou ale představila i kompletní nabídku klubů a národních týmů, se kterými ve hře na trávník vyběhnete. Není divu, nepřišla totiž žádná spekulovaná nová liga a naopak výrazně ubylo národních týmů.

Reklama

  • FIFA 22 zveřejňuje oficiální seznam týmů
  • Přidává několik evropských klubů do Zbytku světa a ukrajinský nároďák, přišla ale o 18 národních týmů
  • Jde především o problémy s licencemi

Ještě před pár týdny se velmi živě diskutovalo o možnostech páté anglické, kyperské nebo maďarské nejvyšší soutěže. Oficiální seznam ale podobné spekulace umlčel. Ve hře se objeví jen pár nových klubů ze zmíněných lig v kategorii Zbytek světa. Můžeme se těšit třeba na kyperský Apoel, chorvatský Hajduk Split nebo maďarský Ferencvárosi. Naopak z nabídky zmizela část klubů z druhé italské ligy, zůstává jen Monza, Crotone, Benevento, Parma a Lecce. Také se oficiálně mluvilo o indické lize, ta ale v seznamu z neznámého důvodu chybí, stejně jako Wrexham FC. V kategorii zbytku světa zůstávají české kluby Slavia Praha, Sparta Praha a Viktoria Plzeň.

O něco větší exodus se pak udál v kategorii národních týmů. Do nabídky sice přibyla Ukrajina, druhým směrem se ale odebralo hned osmnáct národních výběrů. Konkrétně ve hře nenajdete Bolívii, Bulharsko, Kamerun, Chile, Kolumbii, Pobřeží slonoviny, Ekvádor, Egypt, Indii, Paraguay, Peru, Portugalsko, Slovinsko, JAR, Švýcarsko, Turecko, Uruguay a Venezuelu. Jde tedy jak o spíše druhořadé nároďáky, tak i týmy plné hvězd. Také stále platí, že brazilský výběr postrádá skutečné hráče (snad kromě Neymara). Zbytek týmů má alespoň plnou licenci včetně dresů a loga. Český výběr ve hře najdete, slovenský ani letos ne.

Pro zajímavost, ve hře zůstává celkem 32 národních týmů, každé virtuální mistrovství světa bude mít tedy naprosto identické osazenstvo. Ve výsledku se ve hře neobjeví žádný africký nároďák a jen dva jihoamerické.

Situace je o to zvláštnější, že ve hře zůstávají nejvyšší soutěže Portugalska, Švýcarska i Turecka. Nakonec jde ale samozřejmě o licence. Například oficiální plnou licenci na portugalský národní tým v současnosti drží konkurenční eFootball. EA se alespoň letos povedlo přitáhnout oficiální licenci italské Serie A, s výjimkou čtyř týmů (Bergamo, Lazio, AS Řím, Juventus) které taktéž drží eFootball. 

Je otázkou, zda i letošní ročník nedostane DLC s oficiálně licencovaným světovým šampionátem v Kataru. Podobného dodatku se dočkal ročník 18, přinesl oficiální ruské stadiony i licencovanou zápasovou grafiku a hrstku týmů včetně menších detailů. Zmínit můžeme například charakteristické oslavy Islandu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama