Facebook pozastavuje prodej Oculus Quest 2. Může způsobovat podráždění pokožky
i Zdroj: Meta
Novinka Facebook pozastavuje prodej Oculus Quest 2. Může způsobovat podráždění pokožky

Facebook pozastavuje prodej Oculus Quest 2. Může způsobovat podráždění pokožky

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

28. 7. 2021 11:31 2

Společnost Facebook oznámila, že na čas pozastavuje veškerý prodej svých headsetů pro virtuální realitu Oculus Quest 2. Důvod je zdravotní, helma totiž může uživateli způsobit poměrně vážné podráždění pokožky v oblasti obličeje. Na vině je zřejmě pěnové těsnění, které má zajišťovat ideální přilehnutí helmy k tváři.

Reklama

  • Facebook na čas přestává prodávat helmy Oculus Quest 2
  • Jejich výplň může způsobovat podráždění obličeje
  • Problém má řešit silikonová vložka, kterou stávající majitelé dostanou zdarma

Společnost o problémech ví už delší dobu. V prosinci loňského roku vydala prohlášení, ve kterém na možné riziko upozorňovala. Tehdy tvrdila, že se podráždění vyskytuje u zhruba 0,01 % uživatelů a z nich jde navíc většinou o velmi mírný průběh. Na druhou stranu už tehdy Facebook potvrdil, že jde o problém který neodpovídá jeho nárokům na vysokou kvalitu výrobků.

V dubnu letošního roku ale výrobce otočil. V dalším prohlášení oznámil, že při důkladné analýze a konzultaci s dermatology v pěně nezjistil žádné problematické látky, které by mohly pokožku dráždit. Z výrobního procesu prý v materiálu zůstávalo jisté stopové množství látek, které mohly být uživatelům nepříjemné, ale už tehdy byl jejich výskyt nižší, než jak jej omezují standardy průmyslu. Další změny výrobního procesu pak jejich výskyt měly stlačit na ještě menší úroveň.

Problém má řešit tato silikonová vložka, která překryje původní pěnovou výplň
i Zdroj: Hrej.cz
Problém má řešit tato silikonová vložka, která překryje původní pěnovou výplň

Nakonec je ale zřejmě situace vážnější, než Facebook v dubnu tvrdil. Dnes totiž oznámil, že prodeje na čas pozastavuje a představil novou součást headsetu. Jde o silikonový kryt, který lze nasadit na stávající pěnovou výplň Quest 2. Prodej bude obnoven 24. srpna a všechny expedované headsety budou silikonovou vložku obsahovat už v balení. Pokud helmu vlastníte, stačí o zaslání požádat a výrobce vám jí bezplatně doručí. V České republice ale nabídka neplatí, protože nepatří mezi oficiálně podporované země, kam doručuje výrobce samotný. V tomto případě tedy bude nutné obrátit se na místního prodejce, od kterého jste headset koupili. Za upozornění děkujeme čtenáři rsasss.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama